2015
DOI: 10.5336/dermato.2015-43802
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

A Dermoscopic Clue for the Diagnosis of Traction Alopecia: Peripilar Keratin Casts: Case Report

Abstract: raksiyon alopesi, saç bağlama şekli ile ilişkili olarak skalp marjininde veya nonmarjinal alandaki kılların uzun süreli traksiyonuna bağlı ortaya çıkan travmatik bir saç kaybıdır. Peripilar keratin kılıf, persistan saç traksiyonuna bağlı olarak gelişen proksimal kıl şaftını çevreleyen, rahatça hareket ettirilebilen silindirik yapılardır.1 Bunların dermoskopik olarak saptanması traksiyon alopeside tanısal değer taşımaktadır. Bu çalış-mada, klinik ve dermoskopik bulgularla traksiyon alopesi tanısı konulan 34 yaş… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
3
0
4

Year Published

2019
2019
2019
2019

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(7 citation statements)
references
References 7 publications
0
3
0
4
Order By: Relevance
“…There are many treatment options have been applied for rosacea up to now. The traditional treatments in rosacea include topical and systemic agents (see Table ; Turan & Başkan, ). The researchers aim novel treatment agents for the controlling of the disease and many studies have been reported (Chang, Kurian, & Barankin, ).…”
Section: Recent Advances In Rosacea Treatmentsmentioning
confidence: 99%
“…There are many treatment options have been applied for rosacea up to now. The traditional treatments in rosacea include topical and systemic agents (see Table ; Turan & Başkan, ). The researchers aim novel treatment agents for the controlling of the disease and many studies have been reported (Chang, Kurian, & Barankin, ).…”
Section: Recent Advances In Rosacea Treatmentsmentioning
confidence: 99%
“…6 Diğer el dermoskopu ve videodermoskopla yapılan araştırmalar olgu raporu şeklindedir. 5,[7][8][9] Güncel literatür bilgilerimize göre, TA'nın videodermoskop ile trikoskopik bulgularını inceleyen bir yayın mevcut değildir. Bu çalışmamızda, TA'nın videodermoskop yardımı ile trikoskopik bulgularının tanımlanması amaçlanmıştır.…”
Section: Interfoliküler Bulgularunclassified
“…Saç silendiri (peripilar keratin kılıf); persistan saç traksiyonuna bağlı gelişen, kıl şaftını çevreleyen, rahatça hareket ettirilebilen silindirik yapılardır. 7 Saç silendiri daha önce TA'nın esas bulgusu olarak rapor edilmiştir. 8 Türkiye'den bildirilen bir olgu sunumunda, peripilar keratin kılıf da denilen saç silendirleri, hastalığı tanımlayıcı olarak gösterilmiştir.…”
Section: Foliküler Bulgularunclassified
See 2 more Smart Citations