2020
DOI: 10.17244/eku.691760
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Action Research on Identifying and Correcting Pre-Service Biology Teachers’ Misconceptions

Abstract: Bu makale, birinci yazarın ikinci yazarın danışmanlığında tamamladığı yüksek lisans tezine dayalı olarak oluşturulmuştur.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
3
0
2

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
7

Relationship

3
4

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(5 citation statements)
references
References 15 publications
0
3
0
2
Order By: Relevance
“…Bunu sırasıyla ilerlemecilik, yeniden kurmacılık, daimicilik ve esasiciliğin izlediği belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına paralel olarak Altınkurt ve diğerleri (2012), Aslan (2017), Balcı (2015), Balcı ve Küçükoğlu (2019), Bayrak (2019), Bicer (2013), Çelik ve Orçan (2016), Ilgaz ve diğerleri (2013), İlengiz (2019), İzalan (2017), Kahramanoğlu ve Özbakış (2018), Kozikoğlu ve Erden (2018), Oğuz ve diğerleri (2014), Özbakış (2018), Tunca ve diğerleri (2015), Uğurlu ve Çalmaşur (2017), Yargı (2019), Yılmaz ve Tosun (2013) tarafından yapılan araştırmalarda en fazla benimsenen eğitim inancının varoluşçuluk, en az benimsenen eğitim inancının ise esasicilik olduğu belirlenmiştir. Akgün (2015), Çakmak, Bulut ve Taşkıran (2016), Doğanay ve Sarı (2003), Duman ve Ulubey (2008), Ekiz (2005), Geçici ve Yapıcı (2008), Görmez (2015), Hayırsever ve Oğuz (2017), Karadağ ve diğerleri (2009), Kaya (2007), Okut (2011), Tekin ve Üstün (2008) ile Tuncel'in (2002) yaptıkları çalışmalarda ise bu çalışmada elde edilen bulgulardan farklı olarak ilerlemecilik eğitim felsefesinin daha çok benimsendiği sonucuna ulaşılmıştır.…”
Section: Sonuç Tartiġma Ve öNerġlerunclassified
“…Bunu sırasıyla ilerlemecilik, yeniden kurmacılık, daimicilik ve esasiciliğin izlediği belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına paralel olarak Altınkurt ve diğerleri (2012), Aslan (2017), Balcı (2015), Balcı ve Küçükoğlu (2019), Bayrak (2019), Bicer (2013), Çelik ve Orçan (2016), Ilgaz ve diğerleri (2013), İlengiz (2019), İzalan (2017), Kahramanoğlu ve Özbakış (2018), Kozikoğlu ve Erden (2018), Oğuz ve diğerleri (2014), Özbakış (2018), Tunca ve diğerleri (2015), Uğurlu ve Çalmaşur (2017), Yargı (2019), Yılmaz ve Tosun (2013) tarafından yapılan araştırmalarda en fazla benimsenen eğitim inancının varoluşçuluk, en az benimsenen eğitim inancının ise esasicilik olduğu belirlenmiştir. Akgün (2015), Çakmak, Bulut ve Taşkıran (2016), Doğanay ve Sarı (2003), Duman ve Ulubey (2008), Ekiz (2005), Geçici ve Yapıcı (2008), Görmez (2015), Hayırsever ve Oğuz (2017), Karadağ ve diğerleri (2009), Kaya (2007), Okut (2011), Tekin ve Üstün (2008) ile Tuncel'in (2002) yaptıkları çalışmalarda ise bu çalışmada elde edilen bulgulardan farklı olarak ilerlemecilik eğitim felsefesinin daha çok benimsendiği sonucuna ulaşılmıştır.…”
Section: Sonuç Tartiġma Ve öNerġlerunclassified
“…Especially in high school students, misconceptions about the cell issue stem from textbooks and teachers (Duda, 2020). Adıgüzel and Yılmaz (2020), in their study with first-year biology pre-service teachers, stated that the occurrence of misconceptions in these students was caused by scientific mistakes in textbooks and supplementary resources during their secondary and high school education. As a result of their research, Yılmaz, Üçüncü, found that teachers were not aware of the errors and scientific errors in the questions in the textbooks and supplementary textbooks.…”
Section: Extended Summarymentioning
confidence: 99%
“…These studies interpreted the findings that biology is considered hard by students because it contains many abstract concepts. Thus, this situation causes students to have learning difficulties that also result in many misunderstandings and misconceptions (Adıgüzel, & Yılmaz, 2020;Elmesky, 2013;Erdoğan-Karaş & Gül, 2020;Fančovičová, & Prokop, 2019;Rogayan, & Albino, 2019).…”
Section: Theoretical Frameworkmentioning
confidence: 99%