2021
DOI: 10.37217/tebd.884899
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Investigating Pre-Service Science Teachers' Misconceptions About The Concept of Organelle

Abstract: Biyoloji eğitiminde öğrenim süreci kartopu etkisiyle gerçekleşmektedir. En ufak bilimsel yanlışlık zaman geçtikçe büyümekte ve yeni bilgilerin öğrenilmesine engel olmaktadır. Bu araştırmada, fen bilgisi öğretmen adaylarının organel kavramına yönelik yanılgıları ve yanılgılara neden olan kaynaklarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Nitel araştırma yönteminin kullanıldığı çalışma, 2020-2021 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubu, Türkiye'deki bir devlet üniversitesinde öğrenim gören… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1
1

Citation Types

0
2
0
4

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(6 citation statements)
references
References 17 publications
0
2
0
4
Order By: Relevance
“…On the other hand, it was concluded that most of the teachers considered pre-service teachers inadequate. While this result is in parallel with the research findings of Yaman, Cansüngü Koray, and Altunçekiç (2004); Akbulut (2006); Taşkın and Hacıömeroğlu (2010) in the related literature, it does not coincide with the research findings of Kahyaoğlu and Yangın (2007). In addition, most of the teachers consider pre-service teachers sufficient in terms of pedagogical knowledge.…”
Section: Discussion and Resultsmentioning
confidence: 45%
“…On the other hand, it was concluded that most of the teachers considered pre-service teachers inadequate. While this result is in parallel with the research findings of Yaman, Cansüngü Koray, and Altunçekiç (2004); Akbulut (2006); Taşkın and Hacıömeroğlu (2010) in the related literature, it does not coincide with the research findings of Kahyaoğlu and Yangın (2007). In addition, most of the teachers consider pre-service teachers sufficient in terms of pedagogical knowledge.…”
Section: Discussion and Resultsmentioning
confidence: 45%
“…Öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleki tutumları ile sınıf düzeyi arasındaki ilişkileri ele alan araştırmalar da bulunmaktadır. Bu araştırmalarda (Bakırcı, 2015;Çiçek-Sağlam, 2008;Kaplan & İpek, 2002;Kaya, 2004;Pektaş & Kamer, 2011) elde edilen sonuçlara göre öğretmen adaylarının mesleki tutumlarında sınıf düzeyine göre anlamlı farklılık olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Öte yandan öğretmenlik mesleğine yönelik tutumun sınıf düzeyine göre anlamlı farklılık göstermediğini ortaya koyan araştırmalar da alanyazında yer almaktadır (Gökçe & Sezer, 2012;Terzi & Tezci, 2007;Tunçeli, 2013).…”
Section: |unclassified
“…Araştırmalar, mesleğine yönelik olumlu bir tutuma ve algıya sahip olmanın etkili ve nitelikli bir öğrenme-öğretme süreci için önemli bir temel olduğunu, bu inanç, algılar ve tutumların öğretmen davranışlarını, uygulamalarını ve öğrencilerin öğrenme sürecindeki performansını etkilediğini ortaya koymuştur (Turner, Christensen & Meyer, 2009;Başar, 2001;Eggen & Kauchak, 2001). Öğretmenler ve öğretmen adayları ile ilgili gerçekleştirilen çalışmalarda, öğretmenlik mesleğini tercih ediş ile mesleğe yönelik tutumun birbiri ile yakın ilişkili olduğu ve bu mesleği kendi isteği ile tercih eden bireylerin mesleklerine ilişkin daha olumlu tutum du zeyine sahip oldukları go ru lmu ştu r (Kahramanog lu vd., 2018; Engin & Koç, 2014;Hacıo merog lu & ahin Taşkın, 2010;Akıllı & Seven, 2010;O zder, Konedralı ve eki, 2010;Pektaş & Kamer, 2011;U stu n, 2007;Üstün, Erkan & Akman, 2004). Mesleğe yönelik olumlu tutuma sahip olan öğretmenler araştıran, kendini yenileyen ve öğrencilerini motive ederek (Çeliköz & Çetin, 2004) olumlu bir sınıf atmosferinin oluşmasına ve öğrencilerinin de okul yaşamına ilişkin olumlu tutum geliştirmesine olanak sağlayacaktır.…”
Section: Introductionunclassified