2019
DOI: 10.17098/amj.571584
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Medicine and Communication Faculty Students of Tobacco and Tobacco Products Usage Differences

Abstract: Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Konya, Türkiye Öz Amaç: Çalışmamızda tıp fakültesi ile iletişim fakültesi öğrencilerinde tütün ve tütün ürünleri kullanım sıklığını ve etkileyen faktörleri belirlemek, sigara ile ilgili algı ve tutumlarını araştırmak ve fakülteler arasında karşılaştırma yapmak amaçlanmıştır. Materyal ve Metot: Tıp ve İletişim Fakültesinde 2017-2018eğitim döneminde ilk ve son sınıfta okuyan öğrencilere tütün ve tütün ürünleri kullanma alışkanlıkları ile sigaraya karşı tutum ve algı düzeyle… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

1
1
0
2

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(4 citation statements)
references
References 12 publications
1
1
0
2
Order By: Relevance
“…Other research has reported that use by a close friend increases the risk between 1.7 and 3.6 times. 3,23,24 The present and previous studies reveal the importance of peer influence. Intervention programs covering students in general, aimed at protecting them en masse or stopping them from using such products together, may therefore be more effective than individual support in terms of protecting students.…”
Section: Figure 1 Prevalences Of Cigarette Smoking Among University S...supporting
confidence: 71%
“…Other research has reported that use by a close friend increases the risk between 1.7 and 3.6 times. 3,23,24 The present and previous studies reveal the importance of peer influence. Intervention programs covering students in general, aimed at protecting them en masse or stopping them from using such products together, may therefore be more effective than individual support in terms of protecting students.…”
Section: Figure 1 Prevalences Of Cigarette Smoking Among University S...supporting
confidence: 71%
“…Katılımcıların, sigara (%13.4) ve alkol (%2.3) kullanım sıklıkları, üniversite öğrencileriyle gerçekleştirilen diğer çalışmalarda belirtilen sigara (%11.5-50) ve alkol kullanım oranına (%5.4-34) göre daha düşüktür. [33][34][35][36] Bu araştırmada sigara ve alkol kullanım oranının diğer çalışmalara kıyasla daha düşük bulunması, katılımcıların tamamının sağlık alanıyla ilgili bölümlerde öğrenim görüyor olması ile ilişkili olabilir. Katılımcıların, cinsel ilişki yaşama oranları (%8.5), benzer çalışmalarda bildirilen cinsel ilişki yaşama oranları (%3.5 ile %96.9) ile benzerlik göstermekle birlikte düşüktür.…”
Section: Araştırma Verileri Bilgisayara Aktarıldı Veunclassified
“…Zira her toplumda olduğu gibi Türk toplumunda da uyuşturucu kullananlar genellikte sosyal çevrelerinden dışlanmaktadırlar. Ayrıca kullanıcılar, kullandıklarını söyledikleri veya tedavi olmak için bile olsa hastaneye başvurdukları takdirde polisin bilgisi olacağı, dolayısıyla hakkında bir tutuklama olmasa bile ailelerinin haberi olacağı korkusuyla genellikle kendilerini açığa vurmak istemiyorlar (Yılmaz, 2019). Ancak bu çalışma kapsamında ilgili uzmanlardan bilgi edinilmeye çalışılmış ve bu bilgilere göre de halihazırda kentte 20 bine yakın bağımlı bulunduğu anlaşılmıştır.…”
Section: Van'da Sosyoekonomik Yapı Ve Uyuşturucu Madde Kullanımıunclassified