2018
DOI: 10.32709/akusosbil.428727
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Öğretmen Adaylarının Eğitim Programı Okuryazarlığı Düzeyleri

Abstract: ÖzetBu araştırmada, öğretmen adaylarının eğitim programı okuryazarlığı düzeylerini belirlemek ve bu düzeylerin cinsiyet, yaş, öğrenim türü, bölüm ve akademik başarı gibi değişkenlere göre farklılaşma durumunu incelemek amaçlanmaktadır. Betimsel bir saha taraması olarak desenlenen bu çalışmada veriler Bolat (2017) tarafından geliştirilen 'Eğitim Programı Okuryazarlığı Ölçeği' aracılığıyla öğretmen adaylarından toplanmıştır. Çalışmanın katılımcıları bir devlet üniversitesinin eğitim fakültesinde öğrenim gören dö… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
2

Citation Types

6
30
1
20

Year Published

2019
2019
2023
2023

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 40 publications
(57 citation statements)
references
References 17 publications
6
30
1
20
Order By: Relevance
“…Based on this result, it may be wise to mention that department has no significant impact on curriculum literacy in education. The results found in the study conducted by Erdem and Eğmir [12] are not similar to those of the present research.…”
Section: Discussion Results and Recommendationscontrasting
confidence: 99%
See 3 more Smart Citations
“…Based on this result, it may be wise to mention that department has no significant impact on curriculum literacy in education. The results found in the study conducted by Erdem and Eğmir [12] are not similar to those of the present research.…”
Section: Discussion Results and Recommendationscontrasting
confidence: 99%
“…Süral and Dedebali [14] have concluded that the participation level of the prospective social studies teachers in curriculum literacy scale is high. Similar results have emerged in the studies conducted by Erdem and Eğmir [12], Kana, Aşçı, Kana and Elkıran [13].…”
Section: Discussion Results and Recommendationssupporting
confidence: 89%
See 2 more Smart Citations
“…Örneğin, programda öne çıkan felsefi yaklaşımın izlerini algılayabilme, öğrencinin nasıl öğrendiğiyle ilgili öne çıkan psikolojik yaklaşım/ları açıklayabilme, programın uygulandığı toplumun kültürel yapıyla uyumunu değerlendirebilme, temel ve alana özgü becerilerin hangi kazanım/larla ilişkili olduğunu açıklayabilme, kazanımların alanına ve düzeyine uygun yöntem, teknik ve değerlendirme yaklaşımı belirleyebilme, programın genel amaçları ve temelleri çerçevesinde özgün ders palanı tasarlayabilme gibi beceriler öğretmenlerin öğretim programı okuryazarlığı konusunda sahip olması gereken becerilerden bazıları olduğu söylenebilir. İlgili literatür incelendiğinde öğretim yada eğitim programı okuryazarlığı konusunda doğrudan çalışmaların (Aslan, 2019;Aslan ve Gürlen, 2019;Bolat, 2017;Erdem ve Eğmir, 2018;Keskin ve Korkmaz, 2017; Süral ve Dedebali, 2018) olduğu ve sayılarının son yıllarda arttığı gözlemlenmektedir. İlgili araştırmalar, genel olarak, öğretmenlerin veya öğretmen adaylarının program okuryazarlık düzeylerinin incelenmesi konusunda olduğu görülmektedir.…”
Section: Introductionunclassified