2010
DOI: 10.1177/153567601001500403
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Practices and Awareness regarding Biosafety Measures among Laboratory Technicians Working in Clinical Laboratories in Karachi, Pakistan

Abstract: Abstract

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
4

Citation Types

4
24
0
6

Year Published

2016
2016
2021
2021

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 25 publications
(34 citation statements)
references
References 10 publications
4
24
0
6
Order By: Relevance
“…15 Bu çalışmada ise katılımcılar arasında laboratuvar güvenliği eğitimi alma düzeyi %81.7 olup, bu konuda kurum içi eğitim verilmesi nedeni ile sıklık daha fazladır. Bir işbirliği projesi ile Amerika başta olmak üzere tüm dünyadaki laboratuvarlarda laboratuvar güvenliği kültürüne yönelik yapılan bir çalışmanın taslak raporunda 16 15,[19][20][21][22][23][24] Laboratuvar çalışanları, çalışmaları sırasında bireysel koruyucu donanım kullanmaları gerektiğini bilmekte fakat uygulama yetersiz kalmaktadır. Çalışmaları sırasında her zaman eldiven kullanma ve her zaman laboratuvar önlüğü giyme yüzdeleri sırasıyla %66.7 ve %84.9'dur.…”
Section: çAlışanlarınunclassified
See 3 more Smart Citations
“…15 Bu çalışmada ise katılımcılar arasında laboratuvar güvenliği eğitimi alma düzeyi %81.7 olup, bu konuda kurum içi eğitim verilmesi nedeni ile sıklık daha fazladır. Bir işbirliği projesi ile Amerika başta olmak üzere tüm dünyadaki laboratuvarlarda laboratuvar güvenliği kültürüne yönelik yapılan bir çalışmanın taslak raporunda 16 15,[19][20][21][22][23][24] Laboratuvar çalışanları, çalışmaları sırasında bireysel koruyucu donanım kullanmaları gerektiğini bilmekte fakat uygulama yetersiz kalmaktadır. Çalışmaları sırasında her zaman eldiven kullanma ve her zaman laboratuvar önlüğü giyme yüzdeleri sırasıyla %66.7 ve %84.9'dur.…”
Section: çAlışanlarınunclassified
“…23 Pakistan'da biyogüvenlik uygulamalarının incelendiği laboratuvar teknisyenlerinde kişisel koruyucu donanım kullanımı sıklıklarının oldukça düşük olduğu izlenmekte, çalışanların %46'sının hiçbir koruyucu kullanmadıkları bildirilmektedir. 20 Hırvatistan'da tıbbi laboratuvarlarda çalışanların her zaman eldiven kullanma ve laboratuvar önlüğü giyme sıklıkları sırasıyla %38.7 ve %87.6'dır. 24 Koruyucu gözlük kullanımı kimyasalların sıçrama sonucu temasını önlemesi açısından elzem koruyucu ekipmanlardan biri olmasına rağmen çalışmamızda koruyucu gözlük kullanımı %6.5 olarak bulunmuş, olarak belirlenmiştir.…”
Section: çAlışanlarınunclassified
See 2 more Smart Citations
“…[6][7][8] Several recent studies published after these workshops have indicated that biosafety practices are suboptimal among laboratory workers, while also suggesting that knowledge and awareness of guidelines remain low even after attending training sessions. Sequential workshops have increased awareness since 2010, when 85% of laboratory workers reported a lack of training, to 2014, when only 40% of laboratory workers reported a lack of training in biosafety practices.…”
mentioning
confidence: 99%