2016
DOI: 10.24011/barofd.237949
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Silan İlavesinin Yönlendirilmiş Yonga Levhaların (OSB) Bazı Fiziksel Ve Mekanik Özelliklerine Etkisi

Abstract: Bu çalış yönlendir oranının ağırlığına alma ve (MOE), y Yapılan t iyileştiği, görülmüş %3-25 ol Anahtar D PRO ABSTR In this st oriented investigat weight. T elasticity (SWS) w Accordin most of t The impr mechanic Key Wor icle akalesi onding author (S d (Geliş Tarihi) d (Kabul Tarihi) SİLA LEVHA Ab 1 Bartın Ünive şmada, 3-am rilmiş yonga OSB levha a oranla %1, kalınlığına şi yüzeye dik çek testlerden elde , mekanik öze ştür. Fiziksel lurken, SWS d Kelimeler: S DETERM OPERTIE RACT tudy, some p strand board ted. … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
2
0
1

Year Published

2019
2019
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(3 citation statements)
references
References 1 publication
0
2
0
1
Order By: Relevance
“…Ancak, elyaf takviyeli çimentolu levhaların günümüzde sıkça kullanılan bir yapı malzemesi olma potansiyeliyle birlikte, akustik özellikleri araştırmacılar tarafından irdelenmeye başlayan yeni bir inceleme konusudur. Bununla birlikte çimentolu levhaların mekanik ve durabilite özelliklerinin yanında ısı ve ses yalıtımı özelliklerinin de irdelenmesi konu üzerinde çalışmalar yapan araştırmacılar tarafından da önerilmektedir [16]. Ayrıca, ahşap levhalara kıyasla elyaf takviyeli çimentolu levhaların darbeye, yanmaya, kötü atmosfer koşullarına, UV ışınlarına ve asidik etkilere karşı daha dayanıklı olması, bu yapı malzemesinin bu tip özelliklerinden de faydalanmak maksadıyla ahşap ses yutucu plakalara alternatif olabilme potansiyeli araştırılma değerdir.…”
Section: Introductionunclassified
“…Ancak, elyaf takviyeli çimentolu levhaların günümüzde sıkça kullanılan bir yapı malzemesi olma potansiyeliyle birlikte, akustik özellikleri araştırmacılar tarafından irdelenmeye başlayan yeni bir inceleme konusudur. Bununla birlikte çimentolu levhaların mekanik ve durabilite özelliklerinin yanında ısı ve ses yalıtımı özelliklerinin de irdelenmesi konu üzerinde çalışmalar yapan araştırmacılar tarafından da önerilmektedir [16]. Ayrıca, ahşap levhalara kıyasla elyaf takviyeli çimentolu levhaların darbeye, yanmaya, kötü atmosfer koşullarına, UV ışınlarına ve asidik etkilere karşı daha dayanıklı olması, bu yapı malzemesinin bu tip özelliklerinden de faydalanmak maksadıyla ahşap ses yutucu plakalara alternatif olabilme potansiyeli araştırılma değerdir.…”
Section: Introductionunclassified
“…Silane is known to be an efficient coupling agent mostly used in adhesive formulations (Han, 1998;Ishak et al, 2013;Istek et al, 2016). Although silane treatment was found to be effective on some physical and mechanical properties of urea bonded reed and wheat straw particleboards (Han et al, 1998), and phenol bonded rice husk particleboards (Sawawi et al, After conditioning, samples were cut to the required size in order to determine some physical and mechanical properties.…”
Section: Introduction 1 Uvodmentioning
confidence: 99%
“…Lower wettability, superior hardness and improved roughness of poplar-wheat straw particleboards were reported by using silane coupling agent (Hafezi and Doosthoseini, 2014). Another study revealed that using silane in fiberboard production caused color darkening and surface roughness (Istek et al, 2016). According to Kloeser et al (2007), silanes have lowering effect on formaldehyde emission from wood based panels.…”
mentioning
confidence: 99%