2006
DOI: 10.1111/j.1365-2591.2005.01044.x
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The adhesion between fibre posts and composite resin cores: the evaluation of microtensile bond strength following various surface chemical treatments to posts

Abstract: Hydrogen peroxide and hydrofluoric acid both modified the surface morphology of fibre posts and with silane, significantly enhanced the interfacial strength between them and core materials.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
4
1

Citation Types

6
139
1
12

Year Published

2007
2007
2019
2019

Publication Types

Select...
4
3

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 133 publications
(158 citation statements)
references
References 22 publications
6
139
1
12
Order By: Relevance
“…One study revealed that post surface abrasion produced undesirable surface changes 7) . Chemical surface etching is a convenient way to increase surface roughness of the fiber post, and to subsequently increase the bond strength [8][9][10] .…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…One study revealed that post surface abrasion produced undesirable surface changes 7) . Chemical surface etching is a convenient way to increase surface roughness of the fiber post, and to subsequently increase the bond strength [8][9][10] .…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…82 Postlar ve restoratif materyaller arasındaki bağlanma direncini arttırmak için mekanik yöntemler, kimyasal ajanlar ve lazerlerin kullanımını içeren bir çok yüzey işlemi değerlendirilmiştir (Tablo 2). 79,83 K Ku um ml la am ma a: : Bu yöntemde 30-250 µm boyutlarında Al 2 O 3 partikülleri kullanılarak postun yüze-yindeki yumuşak ve kontamine tabakalar uzaklaştırılır ve mikromekanik kilitlenme için gerekli olan yüzey pürüzlülüğü ve düzensiz yüzey yapısı oluşturulur. 84 Bu işlem aynı zamanda yüzey gerilimini azaltmakta ve yüzeyin ıslanabilirliğini arttırmaktadır.…”
Section: Yüzey İşlemleri̇unclassified
“…76,84 Önceki araştırmalarda, hidrojen peroksit, potasyum permanganat,metilen klorid gibi belirli kimyasal solüsyonlar ve silan kaplayıcı ajanlar, fiber postları ve kompozit rezin kor materyalleri arasındaki bağ-lanma kuvvetini arttırma girişiminde değerlendi-rilmiştir. 83,87,88 H H 2 2 0 0 2 2 : : Hidrojen peroksit uygulamasının fiber postların epoksi rezin bağlantısını kırarak rezin matriksi çözdüğünü ve fiberlerin yüzeyini açığa çı-kardığını böylece silan bağlayıcı ajan uygulaması için yüzeyi hazırladığını göstermiştir. Fiber liflerinin açığa çıkması yüzey alanını arttırmış ve fiber lifleri arasında oluşan boşluklar mikro mekanik tutuculuk için ilave alanlar yaratmıştır.…”
Section: Yüzey İşlemleri̇unclassified
See 2 more Smart Citations