2020
DOI: 10.31795/baunsobed.700943
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The Effect of Technology Integrated Inquiry Based Learning Approach to Middle School Students’ Conceptual Understanding: Example of Solar Eclipse

Abstract: Bu çalışma birinci yazar Melike Gülsüm Uysal'ın ikinci yazar Dr. Öğr. Üyesi Ayberk Bostan Sarıoğlan'ın danışmanlığında tamamladığı "Teknoloji Entregrasyonlu Sorgulamaya Dayalı Öğrenme Yaklaşımının Ortaokul Öğrencilerinin Tutulmalar ile ilgili Kavramsal Anlamalarına Etkisi" isimli yüksek lisans tezinden türetilmiştir. Bu çalışma Balıkesir Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenmiştir. Bu çalışmada kullanılan veriler 2020 yılı öncesi toplandığı için etik kurul izin belgesi bulunmama… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
5
0
2

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(10 citation statements)
references
References 29 publications
0
5
0
2
Order By: Relevance
“…According to the literature, research-inquiry based learning environments affect student attitudes (Akgül, 2018;Büyükcengiz, 2017;Ebren Ozan & Karamustafaoğlu, 2020;Kaplan Parsa, 2016;Sadeh & Zion, 2012;Tuan et al, 2005). On the other hand, studies assessing the efficiency of the research-inquiry technique assisted by technology applications can be found (Çamlıbel, 2018;Koyunlu Ünlü, 2015;Özer, 2019;Şentürk, 2018;Uysal & Bostan Sarıoğlan, 2020;van Joolingen et al, 2006;Waight & Abd-El-Khalick, 2007). According to van Joolingen et al (2006), inquiry learning needs support for effective learning environments.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 3 more Smart Citations
“…According to the literature, research-inquiry based learning environments affect student attitudes (Akgül, 2018;Büyükcengiz, 2017;Ebren Ozan & Karamustafaoğlu, 2020;Kaplan Parsa, 2016;Sadeh & Zion, 2012;Tuan et al, 2005). On the other hand, studies assessing the efficiency of the research-inquiry technique assisted by technology applications can be found (Çamlıbel, 2018;Koyunlu Ünlü, 2015;Özer, 2019;Şentürk, 2018;Uysal & Bostan Sarıoğlan, 2020;van Joolingen et al, 2006;Waight & Abd-El-Khalick, 2007). According to van Joolingen et al (2006), inquiry learning needs support for effective learning environments.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Before starting the application, guided inquiry lesson plans supported by digital stories were prepared at the introductory stage following the 5E teaching model developed by Roger Bybee considering the stages of the constructivist education philosophy in the science course. There are more studies in the literature that employ the inquiry technique in conjunction with the 5E teaching model (Akben & Köseoğlu, 2015;Bezen, 2019;Demirkan, 2016;Gülhan & Yurdatapan, 2014;Uysal & Bostan Sarıoğlan, 2020;Xin & Enshan, 2016). The steps of the 5E teaching model are: "Engagement, Exploration, Explanation, Elaboration, and Evaluation".…”
Section: Implementation Processmentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations
“…Bir başka anlatımla araştırmada öğrencilerin "Ampullerin Bağlanma Şekilleri" konusunda kavramsal anlama açısından MEB Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı'nda ön görülen araştırma-sorgulamaya dayalı öğrenme yaklaşımının da en az bağlam temelli yaklaşıma dayalı REACT stratejisi kadar etkili olmuştur. Araştırmasorgulamaya dayalı öğrenme yaklaşımına göre işlenen derslerin öğrencilerin kavramsal anlamalarına etkisinin olduğunu ortaya koyan çalışma sonuçları (Bostan-Sarıoğlan & Bayırlı, 2017;Duran & Dökme, 2018;Uysal & Sarıoğlan, 2020) ile bağlamsal öğrenme ve REACT stratejisine göre planlanan öğretim uygulamalarının öğrencilerin kavramsal anlamalarını arttırdığına yönelik araştırma sonuçları (Gilbert, 2006;Gilbert, Bulte & Pilot, 2011;Gül vd., 2017;Karslı & Saka, 2017;Karslı-Baydere & Aydın, 2019;Karslı-Baydere, 2021) bu sonucu destekler niteliktedir. Bu durum kontrol grubundaki öğrencilerin araştırma-sorgulamaya dayalı öğrenme yaklaşımında bilgiye ulaşma sürecinde araştırarak, sorgulayarak ve düşünerek tüm süreçte aktif rol almalarından (MEB, 2018;Perry & Richardson, 2001) ve deney grubundaki öğrencilerin bağlamsal öğrenmede derse katılımları yoluyla çalışma için tasarlanmış 'trafik' bağlamı ve ilgili kavramlar arasında bağlantı kurmayı sağlamasından kaynaklanmış olabilir (King, Bellocchi ve Ritchie, 2008).…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified