2022
DOI: 10.4018/978-1-7998-8827-7.ch003
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

What We Know About Workplace Responses During the COVID-19 Pandemic

Abstract: The COVID-19 pandemic represents an unprecedented situation, impacting all productive sectors. Human resources departments have been instrumental in migrating from a functional to a strategic perspective, contributing to the strengthening of organisations. This chapter aims to analyse workplace responses to the COVID-19 pandemic and the adoption of human resources practices through a systematic literature review. Findings indicate that the main responses to the pandemic were creating a work team to manage the … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
2
1
1

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 25 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…A fertőző betegségek, amelyek a történelem során mindig jelen voltak az emberek életében, egy újabb szintre léptek, ami hatással volt a világgazdaságra is. A 2020. március 11-én az Egészségügyi Világszervezet által globális járvánnyá nyilvánított koronavírus ugyanis világszerte súlyos gazdasági károkat okozott, kihatással volt nemcsak a nemzetgazdaságokra, hanem az emberek mindennapjaira is a munkahelyek tömeges megszűnése által (GRUESO-HINESTROZA et al, 2022). Számos gazdasági ágazatot, mint például a turizmust, a vendéglátást vagy a kiskereskedelmet a válság súlyosabban érintett (NAYAK et al, 2020).…”
Section: Bevezetésunclassified
“…A fertőző betegségek, amelyek a történelem során mindig jelen voltak az emberek életében, egy újabb szintre léptek, ami hatással volt a világgazdaságra is. A 2020. március 11-én az Egészségügyi Világszervezet által globális járvánnyá nyilvánított koronavírus ugyanis világszerte súlyos gazdasági károkat okozott, kihatással volt nemcsak a nemzetgazdaságokra, hanem az emberek mindennapjaira is a munkahelyek tömeges megszűnése által (GRUESO-HINESTROZA et al, 2022). Számos gazdasági ágazatot, mint például a turizmust, a vendéglátást vagy a kiskereskedelmet a válság súlyosabban érintett (NAYAK et al, 2020).…”
Section: Bevezetésunclassified
“…A fertőző betegségek, amelyek a történelem során mindig jelen voltak az emberek életében, egy újabb szintre léptek, ami hatással volt a világgazdaságra is. A 2020. március 11-én az Egészségügyi Világszervezet által globális járvánnyá nyilvánított koronavírus ugyanis világszerte súlyos gazdasági károkat okozott, kihatással volt nemcsak a nemzetgazdaságokra, hanem az emberek mindennapjaira is a munkahelyek tömeges megszűnése által (GRUESO-HINESTROZA et al, 2022). Számos gazdasági ágazatot, mint például a turizmust, a vendéglátást vagy a kiskereskedelmet a válság súlyosabban érintett (NAYAK et al, 2020).…”
Section: Bevezetésunclassified
“…In particular, difficulties in communication in tourism sector, including intercultural communication that require special attention and study were observed during the Covid-19 pandemic (Raišienė et. al, 2020;Lukoševičienė, & Šakytė-Statnickė, 2021;Grueso-Hinestroza et. al, 2022).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%