2019
DOI: 10.5961/jhes.2019.332
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

A study of preschool teacher candidates’opinions on school experience and teaching practice

Abstract: Okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması dersleri, öğretmen adaylarının, öğretmenlik vasıflarının gelişmesine katkıda bulunmakla birlikte deneyimli ve donanımlı olmalarını sağlayan derslerdir. Hizmet öncesi dönemde teorik olarak edinilen bilgilerin sınıf içinde planlı bir şekilde uygulanması, adayların öğretmenlik mesleğini doğru biçimde uygulamasına önemli katkılar sağlamaktadır. Bu çalışma, okul öncesi eğitimi öğretmen adaylarına mesleki beceriler kazandırması hedeflenen okul deneyimi ve öğretmenlik uygulamas… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
5
1

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(2 citation statements)
references
References 2 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Alan yazında yer alan birçok çalışmanın katılımcıları öğretmen adaylarından oluşmaktadır (Karadüz, Eser, Şahin ve İlbay, 2009;Yıldırım, Özyılmaz Akamca, Ellez, Karabekmez ve Bulut Üner, 2019). Ancak, Öğretmenlik Uygulaması dersleri sadece öğretmen adaylarını kapsayan bir süreç değildir.…”
unclassified
“…Alan yazında yer alan birçok çalışmanın katılımcıları öğretmen adaylarından oluşmaktadır (Karadüz, Eser, Şahin ve İlbay, 2009;Yıldırım, Özyılmaz Akamca, Ellez, Karabekmez ve Bulut Üner, 2019). Ancak, Öğretmenlik Uygulaması dersleri sadece öğretmen adaylarını kapsayan bir süreç değildir.…”
unclassified
“…Studies have shown that pre-service teachers remain more passive while taking the teaching practicum course than they are while taking the teaching practice course although the teaching practicum course is more effective in terms of introducing pre-service teachers to the school environment and contributing to their professional development (Yüksel, & Kırçiçek, 2019;Yıldırım et al, 2019;Orhan, & Arseven, 2019;Selvi et al, 2017;Dönmez Usta & Turan Güntepe, 2016;Kavas, & Bugay, 2009). Moreover, in some other studies, it has been revealed that through the teaching practice course, pre-service teachers get more accustomed to the profession (Aslan & Sağlam, 2017), learn about how to solve problems and are introduced to alternative ways of solution (Esen Aygün & Şahin Taşkın, 2019) and gain experience and self-confidence (Başal et al, 2017;Baran et al, 2015).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%