2014
DOI: 10.1177/0954407014539673
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

A study on the spray and engine combustion characteristics of diesel–dimethyl ether fuel blends

Abstract: The purpose of this study was to compare the spray characteristics, the combustion characteristics and the emissions (nitrogen oxides, carbon monoxide, hydrocarbon and smoke) of typical fuels (100% diesel and 100% dimethyl ether) and diesel-dimethyl ether fuel blends in a constant-volume chamber and a single-cylinder direct-injection diesel engine. The spray characteristics were investigated by varying the ambient pressure and the fuel injection pressure using a commonrail fuel injection system with various fu… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
8
0
5

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 9 publications
(13 citation statements)
references
References 14 publications
0
8
0
5
Order By: Relevance
“…Yakıt özellikleri üzerine yapılmış çalışmalarda (Maji vd., 2015;Park & Lee 2013;Teng vd., 2001) özelikle DME'in dizel yakıtından farklı olan içeriğinde oksijen bulunması, düşük yoğunluk ve düşük viskozite gibi olumlu özelliklerinin yanı sıra düşük yağlayıcılık gibi yetersiz yönleri incelenmiştir. Püskürtme karakteristikleri üzerine yapılan çalışmalarda (Mohan vd., 2017;Jalanapurkar vd., 2015;Lim & Iida, 2015;Guangxin vd., 2013;Genbao vd., 2012;Xu vd., 2012;Kim vd., 2011;Suh & Lee, 2008) DME'in düşük yoğunluk ve düşük viskozite sayesinde püskürtme karakteristiklerini nasıl iyileştirdiğiyle ilgili incelemeler yapılmıştır. Yanma karakteristikleri üzerine yapılan çalışmalarda (Benajes vd., 2018a;Benajes vd., 2018b;Lamani vd., 2017;Baskaran, 2015;Wang vd., 2015;El-Hagar, 2014;Jeon vd., 2014;Khunaphan vd., 2013;Park & Lee, 2013;Park, 2012;Chapman & Boehman, 2008;Ying vd., 2005;Oda vd., 2004;Song vd., 2004) DME'in tutuşma gecikmesi süresi, yanma süresi, kütlesel yanma oranı, silindir basıncı ve yanma sıcaklıkları gibi parametreler üzerindeki etkileri incelenmiştir.…”
Section: Di̇meti̇l Eter İle İlgi̇li̇ Li̇teratürdeki̇ çAlişmalarunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Yakıt özellikleri üzerine yapılmış çalışmalarda (Maji vd., 2015;Park & Lee 2013;Teng vd., 2001) özelikle DME'in dizel yakıtından farklı olan içeriğinde oksijen bulunması, düşük yoğunluk ve düşük viskozite gibi olumlu özelliklerinin yanı sıra düşük yağlayıcılık gibi yetersiz yönleri incelenmiştir. Püskürtme karakteristikleri üzerine yapılan çalışmalarda (Mohan vd., 2017;Jalanapurkar vd., 2015;Lim & Iida, 2015;Guangxin vd., 2013;Genbao vd., 2012;Xu vd., 2012;Kim vd., 2011;Suh & Lee, 2008) DME'in düşük yoğunluk ve düşük viskozite sayesinde püskürtme karakteristiklerini nasıl iyileştirdiğiyle ilgili incelemeler yapılmıştır. Yanma karakteristikleri üzerine yapılan çalışmalarda (Benajes vd., 2018a;Benajes vd., 2018b;Lamani vd., 2017;Baskaran, 2015;Wang vd., 2015;El-Hagar, 2014;Jeon vd., 2014;Khunaphan vd., 2013;Park & Lee, 2013;Park, 2012;Chapman & Boehman, 2008;Ying vd., 2005;Oda vd., 2004;Song vd., 2004) DME'in tutuşma gecikmesi süresi, yanma süresi, kütlesel yanma oranı, silindir basıncı ve yanma sıcaklıkları gibi parametreler üzerindeki etkileri incelenmiştir.…”
Section: Di̇meti̇l Eter İle İlgi̇li̇ Li̇teratürdeki̇ çAlişmalarunclassified
“…NOx Emisyonunun Dizel Yakıtı ve Dizel-DME Karışımları için A) Ortalama Efektif Basınç ile(Jalanapurkar vd., 2015) ve B) Yakıt Püskürtme Zamanı ile(Lim & Iida, 2015) Değişimi Şekil 8(a)'da NOx emisyonunun dizel yakıtı ve dizel-DME karışımları için ortalama efektif basınç ile değişimi verilmiştir. Yapılan deneysel çalışmada DME10, DME15 ve DME20 olmak üzere üç farklı yakıt karışımı kullanılmıştır.…”
unclassified
“…Ayrıca, DME'in daha kısa yakıt demeti boyu ve hızlı buharlaşma özelliği nedeniyle yanma odası cidarlarına ulaşan sıvı yakıt miktarı doayısıyla HC emisyonu azalmaktadır. Diğer taraftan, DME-dizel yakıt karışımları da dizel yakıtına göre daha düşük HC emisyonu değerleri vermiş, hatta DME5 ve DME10 karışımları çoğunlukla saf DME'den daha düşük HC emisyonu değerleri sağladığı bildirilmiştir (Lim ve Iida, 2015). Şekil 6b'de HC emisyonunun dizel yakıtı ve farklı dizel-DME karışımları için motor yükü ile değişimi verilmiştir.…”
Section: Di̇meti̇l Eter İle İlgi̇li̇ Li̇teratürdeki̇ çAlişmalarunclassified
“…The results showed that compared with diesel, the torque at low engine speed is increased, the brake specific fuel consumption (BSFC) at full load is reduced, the smoke is significantly reduced (50%), NO x and HC emissions are also significantly reduced, and CO emission is at the same level as diesel engine. Lim and Iida 78 reported that with the increase of DME content, the ignition delay time and heat release rate decrease, the negative work in the expansion process decreases, the indicated mean effective pressure (IMEP) increases and the thermal efficiency increases. In addition, with the increase of DME content, the total HC and CO emissions decrease, while the NO x emissions increase.…”
Section: Application Of Ether and Ester Fuels In Ic Enginesmentioning
confidence: 99%