2016
DOI: 10.17827/aktd.253562
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Ağır Metal Toksisitesinin İnsan Sağlığına Etkileri

Abstract: Heavy metals are the elements that can be toxic even at low concentrations. It is often used as a group name for metals and semimetals (metalloids) that have been associated with contamination and potential toxicity or ecotoxicity. Heavy metals are toxic to human health. Because it cannot be discarded with (kidney, liver intestine, skin, lung) without special support from most of the body's normal excretion routes Therefore, a large part of the heavy metals accumulate in biological organisms. As a result of th… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
9
0
31

Year Published

2018
2018
2024
2024

Publication Types

Select...
9

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 52 publications
(40 citation statements)
references
References 30 publications
(21 reference statements)
0
9
0
31
Order By: Relevance
“…Yüksek miktarda arseniğin kemik ve solunum sistemi kanserine neden olduğu belirtilmiştir [29]. Bakır, saç, deri, kemik ve bazı iç organlar için temel yapı taşı olmasına rağmen yüksek miktarı büyüme ve gelişmenin yavaşlamasına, saçların ağarmasına, vücut ısısının düşmesine ve beyin hasarlarına neden olmaktadır [97]. Bor, karaciğer, böbrek, kas gibi yapılardan daha çok kemik dokusunda tutulmaktadır [98].…”
Section: Ağir Metalleri̇n İnsan Sağliğina Etki̇leri̇unclassified
“…Yüksek miktarda arseniğin kemik ve solunum sistemi kanserine neden olduğu belirtilmiştir [29]. Bakır, saç, deri, kemik ve bazı iç organlar için temel yapı taşı olmasına rağmen yüksek miktarı büyüme ve gelişmenin yavaşlamasına, saçların ağarmasına, vücut ısısının düşmesine ve beyin hasarlarına neden olmaktadır [97]. Bor, karaciğer, böbrek, kas gibi yapılardan daha çok kemik dokusunda tutulmaktadır [98].…”
Section: Ağir Metalleri̇n İnsan Sağliğina Etki̇leri̇unclassified
“…Günümüzde, ortalama bir insanın günde en az 2,0 litre içme suyu tükettiği düşünüldüğünde, suyun içerisinde bulunan kirliliklerin, özellikle ağır metallerin oluşturduğu kirliliğin vücudumuzda birikip, ciddi sağlık problemlerine yol açması kaçınılmazdır. Bu nedenle günlük hayatımızda kullandığımız suyun içeriğinin doğru ve hassas bir şekilde belirlenmesi ve sürekli olarak izlenmesi gerekmektedir [6]. Elektrokimyasal yöntemler veya atomik absorbsiyon spektrometresi (AAS) yöntemleri genellikle hücrelerde, vücut sıvılarında ve / veya dokularda ve ayrıca içme suları, atık sular vs. gibi çeşitli çevresel örneklerde metallerin belirlenmesi için sıklıkla kullanılan yöntemlerdir.…”
Section: Abstract: Cu 2+ CD 2+ Voltammetry Carbon Paste Electrodunclassified
“…Bu yüzey alanı verilerine bakıldığında, elektrot yüzeyinin NiO nanopartikülleri ile modifiye edilmesi, elektrodun yüzey alanını yaklaşık olarak 1,5 kat arttırmıştır.Elektrokimyasal empedans spektroskopisi tekniği, modifiye edilmiş elektrotların özelliklerinin incelenmesi ve elektrokimyasal reaksiyonların hızları hakkında bilgi sahibi olunması amacıyla sıklıkla kullanılmaktadır. Bu çalışmada, KPE ve NiO/KPE elektrot yüzeylerinin iletkenliklerinin karşılaştırılması amacıyla Nyquist eğrileri, 5,0 Fe(CN)6…”
unclassified
“…Heavy metals have severe adverse effects on both plants and animals in the forest ecosystem, as well as on all species and human health interacting with the forest. They may exhibit different symptoms in the human body depending on the structure of the metal ion, its solubility value, chemical structure, ability to form redox and complex, its ingestion mechanism to body, and the Kastamonu Uni., Orman Fakültesi Dergisi, 2020, 20(1): 25-37 Sağlam et al Kastamonu Univ., Journal of Forestry Faculty 27 frequency of its presence in the environment (Özbolat & Tuli, 2016). According to various scientific studies, significant relationships were found in the blood-heavy metal levels in various cancer types (mainly head and neck cancer) (Gözdaşoğlu et al, 1989;Kohli et al, 1989;Kanat, 2005;Bilici, 2005;Seven, 2010).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%