2017
DOI: 10.17100/nevbiltek.331412
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Analitik Ağ Süreci Ve PROMETHEE Yöntemleri İle Gıda Sektöründeki Orta Ölçekli İşletmeler İçin Pazarlama Stratejilerinin Seçimi

Abstract: ÖzGünümüzde işletmeler pazarlama stratejilerini belirlerken artan müşteri isteklerini ve yoğunlaşan rekabet koşullarını temel etken olarak görmektedirler. Pazarlama kaynaklarının etkin kullanılması belirleyici kısıt olarak değerlendirildiğinde işletme bulunduğu sektörde avantajlı konuma gelmektedir. Türkiye ekonomisinde önemli paya sahip olan gıda sektöründeki işletmelerde, pazarlama faaliyetlerinin işletme içerisindeki rolünün ön plana çıkmasında etkili olan birçok nokta vardır. Sektörün bulunduğu pazarda sah… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2018
2018
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

1
6

Authors

Journals

citations
Cited by 14 publications
(2 citation statements)
references
References 13 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Saaty (1977) tarafından geliştirilen 1-9 ölçeği kullanılarak karar verme problemine ait tüm bileşenler tanımlanmış ve tüm ilişkiler çift yönlü olacak şekilde ifade edilmiştir. Bugüne kadar AAS yöntemi; tahmin metotları (Niemira & Saaty, 2004), tedarikçi karşılaştırması (Dağdeviren et al, 2006), yazılım ve tedarik zinciri yönetimi (Agarwal et al, 2006), politika belirleme ve imalat sanayi (Ömürbek, 2013), üretim planlaması (Chung et al, 2005), tedarikçi seçimi (Denizhan et al, 2017;Bilişik, 2020), çevre etkisi (Gür et al, 2020), yer seçimi (Ömürbek et al, 2013), lojistik (Eren & Özbek, 2013;Kara et al, 2015), dergi seçimi (Hamurcu & Tamer, 2017), kriter ağırlıklandırma (Görener, 2008), bilgi yönetimi (Wu & Lee, 2007), stratejik yönetim (Wu et al, 2009), yönetici seçimi (Nesrin et al, 2018), proje seçimi (Lee & Kim, 2000) ve pazarlama (Yurdakul & Yıldırım, 2013;Gür et al, 2017) gibi birçok alanda çözüm metodu olarak kullanılmıştır.…”
Section: Introductionunclassified
“…Saaty (1977) tarafından geliştirilen 1-9 ölçeği kullanılarak karar verme problemine ait tüm bileşenler tanımlanmış ve tüm ilişkiler çift yönlü olacak şekilde ifade edilmiştir. Bugüne kadar AAS yöntemi; tahmin metotları (Niemira & Saaty, 2004), tedarikçi karşılaştırması (Dağdeviren et al, 2006), yazılım ve tedarik zinciri yönetimi (Agarwal et al, 2006), politika belirleme ve imalat sanayi (Ömürbek, 2013), üretim planlaması (Chung et al, 2005), tedarikçi seçimi (Denizhan et al, 2017;Bilişik, 2020), çevre etkisi (Gür et al, 2020), yer seçimi (Ömürbek et al, 2013), lojistik (Eren & Özbek, 2013;Kara et al, 2015), dergi seçimi (Hamurcu & Tamer, 2017), kriter ağırlıklandırma (Görener, 2008), bilgi yönetimi (Wu & Lee, 2007), stratejik yönetim (Wu et al, 2009), yönetici seçimi (Nesrin et al, 2018), proje seçimi (Lee & Kim, 2000) ve pazarlama (Yurdakul & Yıldırım, 2013;Gür et al, 2017) gibi birçok alanda çözüm metodu olarak kullanılmıştır.…”
Section: Introductionunclassified
“…As a result; have shown that the most effective stakeholders are the Contractor and the Signaling systems provider, which constitutes 40% of the total effectiveness. Gur et al [5] have examined the problem of choosing a marketing strategy for customers in the food industry to be advantageous to the market and to win customers. In the study, ANP and PROMETHEE methods are used integrally.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%