2014
DOI: 10.1111/jgh.12435
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Anti‐inflammatory mechanism of metformin and its effects in intestinal inflammation and colitis‐associated colon cancer

Abstract: These results indicate that metformin suppresses NF-κB activation in intestinal epithelial cells and ameliorates murine colitis and colitis-associated tumorigenesis in mice, suggesting that metformin could be a potential therapeutic agent for the treatment of inflammatory bowel disease.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

2
118
0
5

Year Published

2014
2014
2020
2020

Publication Types

Select...
9

Relationship

1
8

Authors

Journals

citations
Cited by 159 publications
(125 citation statements)
references
References 33 publications
2
118
0
5
Order By: Relevance
“…Дру-гие авторы предполагают, что метформин оказывает свое противоопухолевое действие не только через влияние на им-мунную систему, но и через гормональный и метаболиче-ский уровень регуляции [30,31]. В исследовании метформин стимулировал фактор некроза опухоли-, ингибировал ИЛ-8 и уменьшал развитие воспаления в толстой кишке [31,43].…”
Section: влияние метформина на иммунитетunclassified
“…Дру-гие авторы предполагают, что метформин оказывает свое противоопухолевое действие не только через влияние на им-мунную систему, но и через гормональный и метаболиче-ский уровень регуляции [30,31]. В исследовании метформин стимулировал фактор некроза опухоли-, ингибировал ИЛ-8 и уменьшал развитие воспаления в толстой кишке [31,43].…”
Section: влияние метформина на иммунитетunclassified
“…Egyfelől egyre részletesebben tárulnak fel felszí-vódásának, célszövetekbe jutásának és vércukorcsökkentő hatásának molekuláris mechanizmusai [2,6]; bővülnek -esetenként off label jelleggel [7] − adásának indikációs lehetőségei [8][9][10], szaporodnak a "pleiotrop" előnyeit alátámasztó megfigyelések [11,12]. Másfelől, e megismerésekkel párhuzamosan, újabb megválaszolásra váró kérdések merülnek fel hatása pontos természetét illetően: Mi a magyarázata, hogy a máj-és zsírszövetben serkenti, a központi idegrendszerben viszont részben gátolja, részben serkenti az adenozin-monofoszfáttal (AMP) aktiválódó kináz (AMPK) működését?…”
Section: öSszefoglaló Közleményunclassified
“…Az alábbiak-ban csak ezek néhány kiemelt területével foglalkozunk, azokkal, amelyekben az előzőekben áttekintett folyamatok szerepe igazolt vagy feltételezhető. Így nem érintjük a szer plazminogénaktivátor-inhibitor-1-termelődését [1,33], adhéziós faktorok (ICAM-1, VCAM-1) képző-dését visszaszorító [1], néhány vizsgálatban megfigyelt intestinalis lokális gyulladáscsökkentő és citokintermelő-dést mérséklő [11], a bél microbiota-összetételét [34], valamint az adaptív és veleszületett immunválaszt potenciálisan befolyásoló [34] hatásait. (A teljesség kedvéért meg kell azonban említenünk, hogy ez utóbbiban az AMPK részvételét valószínűsítik [35].…”
Section: A Metformin Ampk-lkb1 úT Részvételével éRvényesülő Pleiotropunclassified
“…NF-κB signaling pathway has an important role in IBD. The activation of AMPK by metformin not only decreases the risk of IBD by ameliorating NF-κB signaling pathway in IEC but also reduces the risk of polyp growth and colon cancer (14). Previous studies have indicated that metformin has an important role in the reduction of myocardial ischemia and infarction.…”
Section: Anti-inflammatory Mechanism Of Metforminmentioning
confidence: 99%