2022
DOI: 10.3390/nu14061314
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Associations of Calcium Intake and Calcium from Various Sources with Blood Lipids in a Population of Older Women and Men with High Calcium Intake

Abstract: Promoting calcium intake is a cornerstone for osteoporosis management. Some individuals limit dairy product consumption, a major calcium source, due to their high content in saturated fats and their perceived negative impact on lipid profiles. This study explored the associations of calcium from various sources with blood lipids in community-dwelling elderly (n = 717) from the GERICO cohort. Dietary calcium intake was assessed at several timepoints using a validated food frequency questionnaire (FFQ) and calci… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(3 citation statements)
references
References 52 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Diyet kalsiyum alımındaki artış, kan lipid profilindeki iyileşme ile ilişkilendirilmektedir. 17,18 Sağlık durumlarından bağımsız olarak erişkin bireylerin dâhil edildiği gözlemsel çalışmaların metaanalizinde, kalsiyum alım miktarının en yüksek olduğu kategoride, en düşük olan kategoriye kıyasla TG ve LDL-C konsantrasyonlarının istatistiksel olarak anlamlı düzeyde düşük; HDL-C konsantrasyonunun ise anlamlı düzeyde yüksek olduğu gösterilmiştir. 17 Brezilya'da sağlıklı premenopozal kadınlar (ortalama yaş=31 yıl) arasında yapılan bir çalışmada, diyet kalsiyum alım miktarının yüksek olduğu grupta (846±38 mg/gün), düşük olan gruba (420±22 mg/gün) göre HDL-C düzeyinin istatistiksel olarak anlamlı derecede yüksek olması durumu, yapılan düzeltmelerden sonra da devam ederken; TC ve LDL-C düzeyleri söz konusu gruplar arasında istatistiksel düzeyde anlamlı bir farklılık göstermemiştir.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Diyet kalsiyum alımındaki artış, kan lipid profilindeki iyileşme ile ilişkilendirilmektedir. 17,18 Sağlık durumlarından bağımsız olarak erişkin bireylerin dâhil edildiği gözlemsel çalışmaların metaanalizinde, kalsiyum alım miktarının en yüksek olduğu kategoride, en düşük olan kategoriye kıyasla TG ve LDL-C konsantrasyonlarının istatistiksel olarak anlamlı düzeyde düşük; HDL-C konsantrasyonunun ise anlamlı düzeyde yüksek olduğu gösterilmiştir. 17 Brezilya'da sağlıklı premenopozal kadınlar (ortalama yaş=31 yıl) arasında yapılan bir çalışmada, diyet kalsiyum alım miktarının yüksek olduğu grupta (846±38 mg/gün), düşük olan gruba (420±22 mg/gün) göre HDL-C düzeyinin istatistiksel olarak anlamlı derecede yüksek olması durumu, yapılan düzeltmelerden sonra da devam ederken; TC ve LDL-C düzeyleri söz konusu gruplar arasında istatistiksel düzeyde anlamlı bir farklılık göstermemiştir.…”
Section: Discussionunclassified
“…17 Kohort çalışmadan sağlanan güncel bir kesitsel analizde de benzer çıkarımlarda bulunulmuştur. 18 Diyet kalsiyum alımındaki artış, parathormon, kalsitriol, renin ve anjiyotensin aktivitesinde azalma sağlayarak hipertansiyona ilişkin olası koruyucu bir rol üstlenmektedir. Bu hormonlar aracılı aktivitenin baskılanması, vasküler düz kas hücrelerindeki kalsiyum içeriğini azaltmaktadır.…”
unclassified
“…Given the worldwide increased body mass index (BMI) and exponentially growing obesity rate, understanding the risk of osteoporosis in the DL population has never been more important ( 9 ). Furthermore, recent studies have also increasingly provided evidence of a strong relationship between dyslipidemia and osteoporosis ( 10 , 11 ). It is suggested that every osteoporotic patient should be screened for dyslipidemia ( 12 ).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%