2021
DOI: 10.29228/jasss.52085
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Bi̇r Maden Fi̇rmasinin Yeralti Çalişanlarinin İş Tatmi̇n Düzeyleri̇ni̇n İş Sağliği Ve Güvenli̇ği̇ İle Tükenmi̇şli̇k İli̇şki̇si̇ni̇n İncelenmesi̇

Abstract: Yeraltı maden faaliyetlerinin yürütüldüğü çalışma koşullarında sağlık ve güvenlikle ilgili ciddi riskler yaşanmaktadır. Bunların önlenebilmesi için çalışanlara ait spesifik çalışmalar yapmak gerekir. Çalışma koşullarındaki ağır stres koşullarını azaltmak, iş güveliği uygulamalarını etkin bir şekilde yapmak ve ödüllendirme sistemi gibi düzenlemeleri yaparak iş tatmin düzeyini artırmak oluşabilecek riskleri azaltacaktır. Dolayısıyla çalışanların iş yaşam dengeleri arasında pozitif yönde bir bağlantı sağlanmış ol… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

2
2

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(4 citation statements)
references
References 0 publications
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…31 Günaydın and Şüküroğlu (2021) reported that employees who willingly completed their tasks conveyed greater overall job satisfaction levels on the arithmetic average than those who did not. 32 Also indicated that job satisfaction significantly impacted work productivity. 33 There is a significant positive relationship between the employee's performance on the job, the definition of the job and the experience on the work carried out, and the work-life balance with work productivity.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…31 Günaydın and Şüküroğlu (2021) reported that employees who willingly completed their tasks conveyed greater overall job satisfaction levels on the arithmetic average than those who did not. 32 Also indicated that job satisfaction significantly impacted work productivity. 33 There is a significant positive relationship between the employee's performance on the job, the definition of the job and the experience on the work carried out, and the work-life balance with work productivity.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…Bu çalışmada yararlanılan Minnesota ölçeğinin kullanıldığı çok sayıda çalışma da literatürde yer almaktadır. Bunlardan bir kısmı özel sektör işletmelerinde çalışanların iş tatminine yönelik sonuçları ortaya çıkarmaktadır (Türkoğlu ve Yurdakul, 2017;Yelboğa, 2007;Akgündüz, 2013;Çelik ve Baran, 2017;Tatlıcan ve Çögenli, 2020;Doğan ve Akandere, 2019;Günaydın ve Şüküroğlu, 2021;Yıldırım ve Erarslan, 2020;Kanyılmaz Polat, 2022;Kurkut ve Kayacan, 2022). Kamu sektörüne yönelik yapılan bazı çalışmalar da bulunmaktadır.…”
Section: Araştırmanın Amacıunclassified
“…Dolayısıyla iş yaşam dengesi arasında olumlu sonuçların ortaya çıkmasına iş kazalarının önlenmesini sağlayacaktır. 35,36,37 Çalışanların, iş sağlığı risklerini algılamaları yürütülen işe karşı iş tatmin düzeylerinin önemli ölçüde değişmesi ve olumsuz yönde etkilemesi kaçınılmazdır. İş stresi ve örgütsel bağlılık, iş sağlığı risk algısı ile iş tatmini arasında aracı bir rol oynayacağından işletme bünyesinde risk algısının yükseltilerek iş kazalarının önüne geçilmiş olacaktır.…”
Section: Katılımcılarınunclassified