2014
DOI: 10.14689/issn.2148-2624.1.2s4m
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Bir Ortaokul Matematik Öğretmeninin WebQuest’in Uygulamasına Yönelik Görüşü

Abstract: Özet. Bu çalışmada bir WebQuest etkinliğini sınıfında ilk defa uygulayan bir ortaokul matematik öğretmeninin WebQuestin uygulama sürecine ve öğrencileri üzerinde bıraktığı etkisine yönelik görüşü incelenmiştir. Çalışmaya katılan öğretmen histogram konusuna yönelik hazırlamış olduğu bir WebQuest etkinliğini 8. sınıf öğrencilerine proje ödevi olarak uygulamıştır. Bu çalışma olgubilim araştırması olarak tasarlanmış olup, veriler öğretmenle uygulama sırasında ve sonunda yapılan görüşmelerden ve uygulama sonunda öğ… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3

Citation Types

0
2
0
1

Year Published

2016
2016
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 1 publication
(2 reference statements)
0
2
0
1
Order By: Relevance
“…Ulusal ve uluslararası alanda WebQuest ile ilgili yapılan çalışmalar incelendiğinde; genel olarak ortaokul ve lise öğrencilerinin akademik başarılarını ele alan çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların katılımcılara olumlu katkılar sağladığı gösterilmiştir (Abbitt & Ophus, 2008;Bahar, 2018;Balcı, 2017;Balcı, 2018;Ballıel, 2014;Bilir & Özdilek, 2021;Börekçi, 2010;Çığrık, 2009;Gökalp, 2011;Kılıç, 2007;Onsekizoğlu, 2018;Şahin, 2010;Şahin, 2012;Ünal, 2012;Ünal, Çakır & Sarıkaya, 2018). WebQuest uygulamalarının öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini olumlu yönde etkilediği (Asker, Zencirci & Asker, 2009;Bayram, 2005;Ebadi & Rahimi, 2018;Leung & Unal, 2013;Liang & Fung, 2020;Vidoni & Maddux, 2002;Yang, Tzuo & Komara, 2011;Zhou vd., 2012), öğrencilerin çalışma isteğini ve motivasyonlarını tetiklediği (Asker vd., 2009;Bayburtlu, 2011;Ikpeze & Boyd, 2007;Kurtuluş, Ada & Yanık, 2014;Leahy & Twomey, 2005;Leung & Unal, 2013;Renau & Pesudo, 2016), öğrenciler üzerinde olumlu tutum geliştirdiği (Abbitt & Ophus, 2008;Ballıel, 2014;Kılıç, 2007;Özerbaş, 2012;Tsichouridis vd., 2019), öğrencilerin bilgi kalıcılığına olumlu yönde etkisinin olduğu (Ballıel, 2014;Ünal vd., 2018), işbirliğine dayalı öğrenme becerilerini geliştirdiği (Abbitt & Ophus, 2008;…”
Section: Introductionunclassified
“…Ulusal ve uluslararası alanda WebQuest ile ilgili yapılan çalışmalar incelendiğinde; genel olarak ortaokul ve lise öğrencilerinin akademik başarılarını ele alan çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların katılımcılara olumlu katkılar sağladığı gösterilmiştir (Abbitt & Ophus, 2008;Bahar, 2018;Balcı, 2017;Balcı, 2018;Ballıel, 2014;Bilir & Özdilek, 2021;Börekçi, 2010;Çığrık, 2009;Gökalp, 2011;Kılıç, 2007;Onsekizoğlu, 2018;Şahin, 2010;Şahin, 2012;Ünal, 2012;Ünal, Çakır & Sarıkaya, 2018). WebQuest uygulamalarının öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini olumlu yönde etkilediği (Asker, Zencirci & Asker, 2009;Bayram, 2005;Ebadi & Rahimi, 2018;Leung & Unal, 2013;Liang & Fung, 2020;Vidoni & Maddux, 2002;Yang, Tzuo & Komara, 2011;Zhou vd., 2012), öğrencilerin çalışma isteğini ve motivasyonlarını tetiklediği (Asker vd., 2009;Bayburtlu, 2011;Ikpeze & Boyd, 2007;Kurtuluş, Ada & Yanık, 2014;Leahy & Twomey, 2005;Leung & Unal, 2013;Renau & Pesudo, 2016), öğrenciler üzerinde olumlu tutum geliştirdiği (Abbitt & Ophus, 2008;Ballıel, 2014;Kılıç, 2007;Özerbaş, 2012;Tsichouridis vd., 2019), öğrencilerin bilgi kalıcılığına olumlu yönde etkisinin olduğu (Ballıel, 2014;Ünal vd., 2018), işbirliğine dayalı öğrenme becerilerini geliştirdiği (Abbitt & Ophus, 2008;…”
Section: Introductionunclassified
“…WebQuest activities for pre-service teachers are available (e.g., Allan & Street, 2007;Gülbahar, Madran, & Kalelioğlu, 2010;Halat, 2007;Halat, 2008;Halat & Jakubowski, 2001;Halat & Peker, 2011;Iskeceli-Tunç & Oner, 2014;Kurtuluş, Ada, & Yanık, 2014;Peker & Halat, 2009). Iskeceli-Tunç and Oner (2014) examined the use of WebQuests designed for the professional development of teachers.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Peker and Halat (2009) studied with 73 preservice teachers in their experimental studies in which they compared the courses conducted by using WebQuests and computer software; they concluded that activities with WebQuests reduced the anxiety of teaching mathematics. In the study of Kurtuluş, Ada, and Yanık (2014) an analysis of the opinions of a middleschool mathematics teacher was carried out who used a WebQuest activity for the first time in his lessons regarding the practicability of WebQuests. The prepared activity concerned the topic of the histogram.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%