2017
DOI: 10.19113/sdufbed.05611
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Bitüm Modifikasyonunda Stiren-Butadien-Stiren ile Gilsonit’in Birlikte Kullanılmasının Bitümlü Sıcak Karışımların Kalıcı Deformasyon Dayanımına Etkisi

Abstract: Anahtar KelimelerBitümlü sıcak karışım, Modifikasyon, Gilsonit, Stiren-butadien-stiren, Kalıcı deformasyon Özet: Çalışmada, stiren-butadien-stiren (SBS) ve Amerikan Gilsoniti'nin (AG) bitüm modifikasyonunda birlikte kullanımının bitümlü sıcak karışımların kalıcı deformasyona karşı dayanımına etkisi araştırılmıştır. Öncelikle sadece SBS ve Amerikan Gilsoniti kullanılarak aynı performans seviyesine (PG 76-16) sahip modifiye bitümler elde edilmiştir. Ardından SBS modifiyeli bitümlerde SBS içeriği azaltılarak yeri… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(2 citation statements)
references
References 22 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Alyamaç and Aydın (2015) evaluated marble dust as fine aggregate in the concretes produced with waste marble dust [21]. When the studies on ferrochrome slag are examined, it is observed that most of the studies carried out to date have focused on replacing this waste with cement by volume or weight or evaluating it as aggregate in conventional concrete or asphalt concrete [16,[22][23][24][25][26]. Studies involving the evaluation of Elazig ferrochrome slag and its use in the production of alkali-activated concrete/mortar can be listed as follows.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Alyamaç and Aydın (2015) evaluated marble dust as fine aggregate in the concretes produced with waste marble dust [21]. When the studies on ferrochrome slag are examined, it is observed that most of the studies carried out to date have focused on replacing this waste with cement by volume or weight or evaluating it as aggregate in conventional concrete or asphalt concrete [16,[22][23][24][25][26]. Studies involving the evaluation of Elazig ferrochrome slag and its use in the production of alkali-activated concrete/mortar can be listed as follows.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Bu etkiler ağır ve tekrarlı trafik yükleri, değişken iklim koşulları, özellikle çok düşük ve yüksek sıcaklıklar, çevresel faktörler, kimyasal maddeler olabilmekle birlikte, inşa ve proje aşamasındaki eksiklikler de önem arz etmektedir. Bitümlü sıcak karışımlarda bu sebeplerden dolayı zamanla kalıcı deformasyonlar, termal çatlaklar, düşük sıcaklık çatlakları, yorulma çatlakları ve soyulmalar gibi çeşitli bozulmalar meydana gelmektedir [5][6][7][8]. Bitümlü sıcak karışımların serilip sıkıştırılması ile elde edilen asfalt kaplamaları servis ömrü boyunca olumsuz yönde etkileyen bu bozulmaların en önemli sebeplerinden biri bağlayıcı özellikleridir [9][10][11].…”
unclassified