2020
DOI: 10.33631/duzcesbed.559968
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Biyoaktif Besin Peptitleri ve Sağlık Üzerine Etkileri

Abstract: Biyoaktif besin peptitleri, vücutta birçok biyolojik işlevin kontrolünde yapısal özelliğe sahiptir. Bu bileşenlerin olumlu etkilerini gösterebilmeleri için fizyolojik olarak gerçekçi düzeyde ve ölçülebilir etki göstermesi gerekmektedir. Biyoaktif peptitler; fizyolojik tepkimelerin indüklenmesine yol açan, hedef hücreler üzerindeki spesifik reseptörlere bağlanma yoluyla fizyolojik fonksiyonu olan, hormon veya ilaç benzeri aktiviteye sahip peptitler olarak tanımlanmıştır. Biyoaktif peptitler genellikle 3-20 amin… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
0
0

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(2 citation statements)
references
References 43 publications
0
0
0
Order By: Relevance
“…Doğada çözünebilen ürünlerin daha sıklıkla kullanılması için toplumda farkındalık oluşturulması gerekmektedir. (Yalçın, 2009). Bakır kapların, kalaylanması sağlık açısından oldukça önemli görülmektedir.…”
Section: Geleksel üRünler Ve Kullan-at üRünlerin Sağlığa Etkileriunclassified
“…Doğada çözünebilen ürünlerin daha sıklıkla kullanılması için toplumda farkındalık oluşturulması gerekmektedir. (Yalçın, 2009). Bakır kapların, kalaylanması sağlık açısından oldukça önemli görülmektedir.…”
Section: Geleksel üRünler Ve Kullan-at üRünlerin Sağlığa Etkileriunclassified
“…Pomegranate (Punica granatum L.), which is a tropical fruit, is grown in abundance in our country and it was produced around 537,847 tons (Anonymous, 2018) in 2018. Pomegranate, whose peel consists of approximately 48% of its total weight (Zarei et al, 2011), shows high levels of antioxidant and an-titumor activity thanks to the phenolic substances it contains (Yalınca and Yıldız, 2010). It has been suggested that pomegranate peel or pulp, which becomes waste after processing, can be used as an alternative feed source (Sarıca, 2011).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%