2019
DOI: 10.17719/jisr.2019.3475
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Çalişanlarin İş Yaşamlarinin Anlam Algisi Ve Psi̇koloji̇k Dayaniklilik Durumlarinin Tespi̇ti̇: Eği̇ti̇m Sektöründe Bi̇r Araştirma

Abstract: Öz İnsanoğlu doğal bir anlam arayıcısıdır ve bireyler sadece özel hayatında değil, iş yaşamında da anlam aramaktadır. Öğretmenlik mesleği de en anlamlı işlerden biridir. Fakat öğretmenlik mesleği aynı zamanda doğası gereği stresli meslek gruplarından biri olarak da kabul edilmektedir. Bu nedenle çalışmamızda mesleğinde anlam ve amaç bulan öğretmenlerin stres veren durumlarda psikolojik dayanıklılığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırmamızda ilişkisel tarama modeli ve rastlantısal örneklem metodu kullanılmı… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
2
0
1

Year Published

2021
2021
2022
2022

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 1 publication
0
2
0
1
Order By: Relevance
“…Öte yandan, öğretmen dayanıklılığı alanyazında çeşitli kavramlar ile ilişkilendirilmiştir. Buna göre mevcut araştırma bulguları dayanıklılık ile mesleki bağlılık ve motivasyon (Ellison ve Woods, 2020); tükenmişlik ve stres (Daniilidou, Platsidou ve Gonida, 2020); öz-yeterlilik (Biasutti, Concina, Deloughry, Frate, Konkol, Mangiacotti, Pance ve Vidulin, 2020;Daniilidou vd., 2020;Ellison ve Woods, 2020;Razmjoo ve Ayoobiyan, 2019;Tait, 2008); mutluluk (Altuntaş ve Genç, 2020); farklı dersleri öğretimden kaynaklı rol çatışması (Iannucci, Richards, ve MacPhail, 2020); çalışma koşulları (lider desteği, iş yükü, kaynaklara erişim, kararlara katılım ve mesleki gelişim imkânı) ve ilişkisel güven (meslektaşlara, velilere, öğrencilere ve okul müdürüne) (Li vd., 2019); iş amacının var olması (Mert ve Balcı, 2019); derinlemesine düşünme (reflection) (Shirazizadeh, Tajik, ve Amanzadeh, 2019); öğretmenlik mesleğine yönelik tutum (Dönmez ve Karasulu Kavuncuoğlu, 2019); öznel iyi oluş algısı (Çetin, 2019); mesleki iyi oluş (Brouskeli, Kaltsi ve Loumakou, 2018); genel sağlığa yönelik algı ve iş doyumu (Pretsch vd., 2012); işten ayrılma niyeti (Arnup ve Bowler, 2016); okul iklimi (Incantalupo-Kuhner, 2015); örgütsel değişime hazır-bulunuşluk (Çalışkan, 2011) ve duygusal beceri (Tait, 2008) arasında anlamlı ilişkiler olduğunu ortaya koymaktadır. Alanya-zında mevcut araştırmalardan da anlaşılacağı üzere mesleki dayanıklılık önemli bir takım bireysel ve örgütsel çıktılar ile sonuçlanmaktadır.…”
Section: öğRetmen Dayanıklılığıunclassified
“…Öte yandan, öğretmen dayanıklılığı alanyazında çeşitli kavramlar ile ilişkilendirilmiştir. Buna göre mevcut araştırma bulguları dayanıklılık ile mesleki bağlılık ve motivasyon (Ellison ve Woods, 2020); tükenmişlik ve stres (Daniilidou, Platsidou ve Gonida, 2020); öz-yeterlilik (Biasutti, Concina, Deloughry, Frate, Konkol, Mangiacotti, Pance ve Vidulin, 2020;Daniilidou vd., 2020;Ellison ve Woods, 2020;Razmjoo ve Ayoobiyan, 2019;Tait, 2008); mutluluk (Altuntaş ve Genç, 2020); farklı dersleri öğretimden kaynaklı rol çatışması (Iannucci, Richards, ve MacPhail, 2020); çalışma koşulları (lider desteği, iş yükü, kaynaklara erişim, kararlara katılım ve mesleki gelişim imkânı) ve ilişkisel güven (meslektaşlara, velilere, öğrencilere ve okul müdürüne) (Li vd., 2019); iş amacının var olması (Mert ve Balcı, 2019); derinlemesine düşünme (reflection) (Shirazizadeh, Tajik, ve Amanzadeh, 2019); öğretmenlik mesleğine yönelik tutum (Dönmez ve Karasulu Kavuncuoğlu, 2019); öznel iyi oluş algısı (Çetin, 2019); mesleki iyi oluş (Brouskeli, Kaltsi ve Loumakou, 2018); genel sağlığa yönelik algı ve iş doyumu (Pretsch vd., 2012); işten ayrılma niyeti (Arnup ve Bowler, 2016); okul iklimi (Incantalupo-Kuhner, 2015); örgütsel değişime hazır-bulunuşluk (Çalışkan, 2011) ve duygusal beceri (Tait, 2008) arasında anlamlı ilişkiler olduğunu ortaya koymaktadır. Alanya-zında mevcut araştırmalardan da anlaşılacağı üzere mesleki dayanıklılık önemli bir takım bireysel ve örgütsel çıktılar ile sonuçlanmaktadır.…”
Section: öğRetmen Dayanıklılığıunclassified
“…In the literature, researches on the meaning of many professions have been made (Akgündüz, Adan Gök & Alkan, 2020;Bertosso et al, 2019;Beukes & Botha, 2013), and these studies have revealed the factors affecting meaningful work and the positive results of meaningful work. In the literature review on the meaning of work, qualitative and quantitative studies were also found on the meaning of work in teaching (Balcı & Ağ, 2019;Demirkasimoğlu, 2015;Fourie & Deacon, 2015;Mert & Balcı, 2019;Toptaş, 2018), and even Göçen & Terzi (2019) have developed a meaningful work scale for educational organizations. However, a limited number of studies on the meaning of work in academia have been identified (Alparslan, Polatcı & Yastıoğlu, 2021;Balcı, Öztürk & Akar, 2019).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Minor changes in the attitudes and perspectives of the individual in these and similar problems are taken into account in mental health studies (Burns, 2018). It is important to have good feelings and inner resources to overcome difficulties (Mert & Balcı, 2019;Neff, 2003a). Recent research in the field of mental health shows that positive self-evaluation and developing a healthy and useful attitude contributes to the individual's realization of his potential and using it at a high level (Akın, 2008).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%