2018
DOI: 10.1002/pchj.229
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Comparison of privacy consciousness between Japanese and Taiwanese

Abstract: This study compared privacy consciousness between Japanese (n = 211) and Taiwanese (n = 308) high school students, who responded to the Privacy Consciousness Scale. Results indicated that Taiwanese students had higher privacy consciousness for the self and others than Japanese students.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

1
7
0
3

Year Published

2019
2019
2022
2022

Publication Types

Select...
5

Relationship

1
4

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(16 citation statements)
references
References 4 publications
1
7
0
3
Order By: Relevance
“…Türkçe'ye uyarlanan PCS'nin Cronbach alfa katsayıları, orijinal PCS (Japonca) ve Tayvanca'ya uyarlanan versiyonu ile benzer olup, Cronbach alfa katsayıları "Kendine ait mahremiyet bilinci" boyutunun 0,75 (Japonca), 0,82 (Tayvanca); "Başkaları için mahremiyet bilinci" boyutunun 0,72 (Japonca), 0,65 (Tayvanca); "Başkalarının mahremiyetini sürdürmek için davranışlar" boyutunun 0,70 (Japonca), 0,65'tir (Tayvanca). 6,26 Özdamar'a göre, alfa katsayılarının yorumlanmasında uyulan değerlendirme kriteri gereği; üç boyutta da ifadeler birbirleriyle tutarlı ve ele alınan oluşumu ölçmede türdeştir. 32 Bu çalışmada, bireylerin mahremiyet bilincini değerlendirmek üzere geliştirilen ölçek için ortaya konulan faktör yapısının değerlendirilmesi ve ölçüm modelinde geçerli olan maddelerin belirlenmesi için DFA kullanılmıştır.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Türkçe'ye uyarlanan PCS'nin Cronbach alfa katsayıları, orijinal PCS (Japonca) ve Tayvanca'ya uyarlanan versiyonu ile benzer olup, Cronbach alfa katsayıları "Kendine ait mahremiyet bilinci" boyutunun 0,75 (Japonca), 0,82 (Tayvanca); "Başkaları için mahremiyet bilinci" boyutunun 0,72 (Japonca), 0,65 (Tayvanca); "Başkalarının mahremiyetini sürdürmek için davranışlar" boyutunun 0,70 (Japonca), 0,65'tir (Tayvanca). 6,26 Özdamar'a göre, alfa katsayılarının yorumlanmasında uyulan değerlendirme kriteri gereği; üç boyutta da ifadeler birbirleriyle tutarlı ve ele alınan oluşumu ölçmede türdeştir. 32 Bu çalışmada, bireylerin mahremiyet bilincini değerlendirmek üzere geliştirilen ölçek için ortaya konulan faktör yapısının değerlendirilmesi ve ölçüm modelinde geçerli olan maddelerin belirlenmesi için DFA kullanılmıştır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Ölçek, ilk kez 2018 yılında Tayvanca'ya uyarlanarak, Japon ve Tayvan öğrencilerin mahremiyet bilinci karşılaştırılması yapılmıştır. 26 Bu düşüncelerden hareketle bu çalışmada, PCS'nin Türkçe'ye uyarlanarak hemşirelik öğrencilerinde geçerlik ve güvenirliliğinin yapılması; literatüre, hemşirelik öğrencilerinin mahremiyet bilincini ölçmek için kullanılabilecek ve böylece hemşirelik öğrencilerinin mahremiyet bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalara yön verebilecek bir ölçüm aracı kazandırılması amaçlanmıştır. Analiz sonucunda elde edilen bulgular, faktör yapısının genel anlamda kabul edilebilir sınırlar içinde olduğunu ortaya koymaktadır (Tablo 4).…”
unclassified
“…Petronio and Durham (2008) stated that each person has a privacy boundary and that we need to manage the degree of overlap among our privacy boundaries appropriately in any social situation by deciding whether to share our boundaries of the self with others or not. Individual differences in the degree of being conscious about privacy, or privacy consciousness, should arise on the basis of the differences in the degree of focus on managing both our boundaries and those of others (Tabata & Sato, 2014; Tabata, Sato, Ninomiya, & Yamamoto, 2018).…”
Section: Purpose Of the Present Studymentioning
confidence: 99%
“…Privacy consciousness is considered to be affected by the environment surrounding the individual. For example, Tabata et al (2018) compared the privacy consciousness of Japanese and Taiwanese high school students by asking them to rate all items in the PCS. Results showed that the Taiwanese students scored higher in all PCS subscales than the Japanese students.…”
mentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation