2011
DOI: 10.1100/2011/373829
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Complications of Circumcision

Abstract: In the United States, circumcision is a commonly performed procedure. It is a relatively safe procedure with a low overall complication rate. Most complications are minor and can be managed easily. Though uncommon, complications of circumcision do represent a significant percentage of cases seen by pediatric urologists. Often they require surgical correction that results in a significant cost to the health care system. Severe complications are quite rare, but death has been reported as a result in some cases. … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

1
164
1
9

Year Published

2013
2013
2024
2024

Publication Types

Select...
7
2

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 140 publications
(175 citation statements)
references
References 26 publications
1
164
1
9
Order By: Relevance
“…Ancak özellikle tıp eğitimi almayan kişilerce yapılan sünnet operasyonları sonrasında komplikasyon oranının %95'e kadar çıkabileceği, toplu sünnetlerde cerrahi asepsi-antisepsi kurallarına yeterli önemin verilmemesi, aynı cerrahi malzeme ile çok sayıda çocuğa mü-dahale edilmesi, kısa sürede çok sayıda sünnet yapılma-ya çalışılması gibi durumların komplikasyonların ortaya çıkmasındaki en önemli faktörler olduğu ifade edilmiştir (5). Sünnet operasyonlarının özellikle infant dönemde gerçekleştirilmesinin bazı komplikasyonların önlenmesi açısından yararları olduğu tanımlanmıştır (5,11,12). Makalemizde tıbbi belgelerinden her ne kadar sünneti uygulayan hekimin hangi metodu kullandığına dair bir bilgiye ulaşmak mümkün olmamış ise de, özel bir sünnet metodu olan Gomco metodunun ise 3 aydan büyük çocuklarda uygulanmasının komplikasyonları arttırdığı bildirilmiş (13); kastrasyon fobisi gelişme olasılığı sebebiyle 2-6 yaş arasında sünnet operasyonu gerçekleştirmenin uygun olmadığı ifade edilmiştir (5).…”
Section: Discussionunclassified
“…Ancak özellikle tıp eğitimi almayan kişilerce yapılan sünnet operasyonları sonrasında komplikasyon oranının %95'e kadar çıkabileceği, toplu sünnetlerde cerrahi asepsi-antisepsi kurallarına yeterli önemin verilmemesi, aynı cerrahi malzeme ile çok sayıda çocuğa mü-dahale edilmesi, kısa sürede çok sayıda sünnet yapılma-ya çalışılması gibi durumların komplikasyonların ortaya çıkmasındaki en önemli faktörler olduğu ifade edilmiştir (5). Sünnet operasyonlarının özellikle infant dönemde gerçekleştirilmesinin bazı komplikasyonların önlenmesi açısından yararları olduğu tanımlanmıştır (5,11,12). Makalemizde tıbbi belgelerinden her ne kadar sünneti uygulayan hekimin hangi metodu kullandığına dair bir bilgiye ulaşmak mümkün olmamış ise de, özel bir sünnet metodu olan Gomco metodunun ise 3 aydan büyük çocuklarda uygulanmasının komplikasyonları arttırdığı bildirilmiş (13); kastrasyon fobisi gelişme olasılığı sebebiyle 2-6 yaş arasında sünnet operasyonu gerçekleştirmenin uygun olmadığı ifade edilmiştir (5).…”
Section: Discussionunclassified
“…A review of complication rates following pediatric circumcision in England between 1997-2003, showed that 1.2% of boys experienced a short-term complication and another 0.5% returned to the operating room for a revision within 6 months [3]. Post-circumcision complications can be divided into early and late complications [204][205][206][207][208][209][210][211]. Early complications include bleeding, infection, glans necrosis and amputation, delayed/early slippage of circumcision devices and very rarely death.…”
Section: Overall Complication Ratesmentioning
confidence: 99%
“…Topical anesthesia cannot fully protect an infant from substantial pain when circumcised [19,20], while general anesthetics must be avoided due to high risks [21]. [23].…”
Section: Benefit Versus Risk Of Harm Is the Correct Standardmentioning
confidence: 99%