2011
DOI: 10.5505/tjtes.2011.26879
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Contribution of Turkish Emergency Medicine to the international literature: evaluation of 15 years

Abstract: AMAÇTürk acil tıbbının kurulduğu günden bugüne uluslararası literatürde yayınlanmış bilimsel çalışmalarının genel karakteristik özelliklerini ortaya koymaktır. GEREÇ VE YÖNTEMPubMed veritabanı, Türkiye'deki acil servislerden gönde-rilen ve 1995-2010 tarihleri arasında yayınlanan makaleleri tespit etmek amacıyla tarandı. BULGULARÇalışmaya dahil edilen 514 makalenin %77'sinin (n=396) son 5 yılda yayınlandığı, artış oranının yılda 6,2 makale olduğu saptandı. Tüm makalelerin %58,7'lik (n=302) bir oranı acil tıp ka… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

3
11
0
5

Year Published

2014
2014
2019
2019

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(19 citation statements)
references
References 3 publications
3
11
0
5
Order By: Relevance
“…Bu amaçla, bilimsel araştırmalar sonucu üretilmiş yayınların sayısı saptanabileceği gibi, geliştirilen bazı parametreler ile yayınların kalitesi de değerlendirilebilir (2,3). Öte yandan son yıllarda ülkemiz-den de genel cerrahi, acil tıp bilimi ve onkoloji gibi çeşitli branşlarda, uluslararası düzeyde bilimsel yayın performansımızı değerlendiren çalışmalar yapılmaya başlanmıştır (6)(7)(8)(9)(10). Bas ve ark (7), transplantasyon alanında ülkemizin bilimsel performansını incelemişlerdir.…”
unclassified
“…Bu amaçla, bilimsel araştırmalar sonucu üretilmiş yayınların sayısı saptanabileceği gibi, geliştirilen bazı parametreler ile yayınların kalitesi de değerlendirilebilir (2,3). Öte yandan son yıllarda ülkemiz-den de genel cerrahi, acil tıp bilimi ve onkoloji gibi çeşitli branşlarda, uluslararası düzeyde bilimsel yayın performansımızı değerlendiren çalışmalar yapılmaya başlanmıştır (6)(7)(8)(9)(10). Bas ve ark (7), transplantasyon alanında ülkemizin bilimsel performansını incelemişlerdir.…”
unclassified
“…[2,3,[7][8][9][10] Son yıllarda ülkemizden de çeşitli branşlarda uluslararası bilimsel literatüre yapılan katkıları analiz eden çalışmalar üretilmiştir. [11][12][13] Bibliyometrik çalışmalar, yazar, kurum, branş, ülke ya da bölgesel düzeyde bilim üretimine yönelik bilgi sağlarken, değerlendirilen düzeyde eğitim ya da araştırma alanındaki eksiklikleri ya da üstünlükleri ortaya koyabilir. Bunun yanında bilimsel yayınların yer aldığı dergilerin de kalite açısından değerlendirilmelerinde ya da dönemle-re göre öne çıkan araştırma alanlarının saptanmasında bu çalışmalardan yararlanılabilir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Distribution of the articles among journals revealed that publications were concentrated on certain journals; Turkish Journal of Trauma and Emergency Surgery, American Journal of Emergency Medicine, and Emergency Medical Journal [1,4,10]. On the other hand, number of publications in the emergency medicine journals with high IF value still remains low.…”
Section: Figure 1 the Distribution Of Articles By Yearmentioning
confidence: 99%
“…These studies were guiding the researchers for the future by analyzing the quantity and quality of the past studies. There are studies from our country analyzing scientific production of Turkish emergency medicine at different time intervals [1,4,5]. Our aim in this study was to demonstrate the level of scientific productivity reached by Turkish emergency medicine at the end of its second decade.…”
mentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation