2021
DOI: 10.53424/balikesirsbd.955464
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

COVID-19 Korkusunun Aşı Tutumuna Etkisinde Bilgi Arama Davranışının ve Aşı Bilgisi İnancının Aracı Rolü

Abstract: Araştırmada bireylerin COVID-19 korkularının, COVID-19 bağışıklaması için üretilen aşılarla ilgili tutumlarına etkisini belirlemek, bu etkide bireylerin aşılarla ilgili bilgi arama davranışlarının ve aşılar ile ilgili inançlarının aracı rolünü belirlemek amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Araştırmada beş bölümden oluşan online anket formu aracılığıyla veriler toplanmıştır. Araştırmanın evrenini Konya ilinde ikamet eden 18 yaş üstü bireyler oluşturmaktadır. Araştırma, katılmaya gönüllülük gösteren 384 kişi ile ger… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(2 citation statements)
references
References 25 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…In a study, it was reported that individuals' fear of COVID-19 affected their positive attitudes toward vaccination. 47 pital in Turkey. Therefore, its generalizability is limited.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…In a study, it was reported that individuals' fear of COVID-19 affected their positive attitudes toward vaccination. 47 pital in Turkey. Therefore, its generalizability is limited.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Bu süreçte alınan tedbirlere örnek olarak; çoğu ülkede yüz yüze eğitime ara verilmesi, insanların evden çalışması, zaman zaman sokağa çıkma yasaklarının getirilmesi, hizmet sektöründen tüketim sektörüne kadar birçok işletmenin faaliyetlerinin durdurulması gösterilebilir. Ayrıca maske kullanımı, mesafe, kişisel temizlik gibi koruyucu önlemlere uymak da salgınla mücadelede oldukça önemli bir role sahiptir (Türktemiz ve Ünal, 2021). Fakat alınan tüm tedbirlere ve uygulanan politikalara rağmen COVID-19 pandemisi yeni mutasyonlar ve varyantlarla yayılmış ve çok sayıda can kaybına neden olmuştur (Dayan, 2021) Bir enfeksiyon hastalığının toplumda yayılma hızının azalması için toplumun belirli oranın üzerindeki kısmı bağışıklık kazanmış olmalıdır (Dayan, 2021).…”
Section: Introductionunclassified