2020
DOI: 10.35232/estudamhsd.767526
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Covid-19 Pandemi̇si̇ Süreci̇nde Problemli̇ Teknoloji̇ Kullanimi

Abstract: COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında hastalığın yayılımını önlemek amacıyla iş yerlerinin, eğitim kurumlarının, kültür ve eğlence mekanlarının geçici olarak kapatılması, evden çalışmaya teşvik gibi biri dizi önlemler alındı. Hastalıktan kaynaklanan korkunun yansıra sosyal izolasyon, geleceğe ilişkin belirsizlik ve finansal sıkıntılar, tüm dünyadaki insanların yaşadığı stres ve kaygıyı artırdı. COVID-19 salgını gibi krizlerde toplumlar stres ve kaygıyı azaltmak ayrıca depresyonu hafifletmek için teknolojiyi… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

1
12
0
22

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
7
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 51 publications
(35 citation statements)
references
References 16 publications
1
12
0
22
Order By: Relevance
“…A study conducted on young people in Mexico revealed that internet and game-related addictions are quite common among young people during the COVID-19 process and that these young people also have a high level of depression and anxiety [62]. With their negative mood, young people tend to use games and social media applications more and this increases the risk for behavioral addictions [63]. The results of an international study, on the other hand, show that internet use has increased considerably among children and adolescents in the coronavirus process and messaging, online gaming, etc.…”
Section: Uncontrolled Use Of Technology and The Risk Of Addictionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…A study conducted on young people in Mexico revealed that internet and game-related addictions are quite common among young people during the COVID-19 process and that these young people also have a high level of depression and anxiety [62]. With their negative mood, young people tend to use games and social media applications more and this increases the risk for behavioral addictions [63]. The results of an international study, on the other hand, show that internet use has increased considerably among children and adolescents in the coronavirus process and messaging, online gaming, etc.…”
Section: Uncontrolled Use Of Technology and The Risk Of Addictionmentioning
confidence: 99%
“…found that they use the services more than adults. In particular, uncontrolled use processes are considered to be an important risk factor for addiction and psychiatric disorders in children and adolescents [63].…”
Section: Uncontrolled Use Of Technology and The Risk Of Addictionmentioning
confidence: 99%
“…Ayrıca pandemi sürecinde eğitim faaliyetlerinin uzaktan eğitimle sağlanması, evde geçirilen zamanın artması, okul ve arkadaş ortamlarından uzaklaşma gibi durumların çocukların dijital ortamlara katılım oranını arttırdığı ifade edilmiştir (19)(20)(21). Konu ile ilgili olarak ilgili alanda pandemi sürecinde çocukların oyun bağımlılıklarını ve etkilerini inceleyen çalışmaya rastlanılmadığı görülmektedir.…”
Section: öZunclassified
“…Konu ile ilgili olarak ilgili alanda pandemi sürecinde çocukların oyun bağımlılıklarını ve etkilerini inceleyen çalışmaya rastlanılmadığı görülmektedir. Bu doğrultuda araştırmamız Covid- 19…”
Section: öZunclassified
“…Türkiye'de yapılan Covid-19 konulu çalışmaların pandeminin psikolojik etkileri (Duman, 2020;Kircaburun et al, 2020;Saricali, Satici, Satici, Gocet-Tekin, & Griffiths, 2020;Satici et al, 2020), Sağlık Bakanlığı'nın pandemi politikası (Demirbilek, Pehlivantürk, Özgüler, & Alp-Meşe, 2020), pandemide teknoloji kullanımı (Gökler & Turan, 2020) ve sosyal medya kullanıcılarının Covid-19 algısı (Öngel, Tarlı, & Bozkurt, 2020) gibi konularda yapıldığı belirlenmiştir. Covid-19 pandemi döneminde sosyal medyada kendisi ve yakınları hastalığa yakalanmış ya da yakalanma riski taşıyan kişilerce bir sağlık arama davranışı olarak ne tür bilgilerin arandığı ve ne tür bilgilerin fizyolojik olarak bulaştan etkilenen ya da etkilenme ihtimali olan diğer insanların kullanımına sunulduğuna dair bir araştırmaya rastlanmamıştır.…”
Section: Introductionunclassified