2019
DOI: 10.15311/selcukdentj.597031
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Dental Anomali Görülme Sıklığının Digital Panoramik Radyografi İle Değerlendirilmesi

Abstract: Dental anomali görülme sıklığının dijital panoramik radyografi ile değerlendirilmesiAmaç: Bu çalışmanın amacı bir grup Türk popülasyonunda dental anomali görülme sıklığının dijital panoramik radyografi ile değerlendirilmesidir.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

1
0
0
3

Year Published

2022
2022
2023
2023

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(4 citation statements)
references
References 16 publications
1
0
0
3
Order By: Relevance
“…The most prevalent dental anomaly in this study was the impacted tooth anomaly (%46), and no significant difference was observed between genders in terms of the frequency of impacted teeth. This result is similar to other studies (12,13,14). However, in Koparal et al's study, the frequency of impacted teeth was found to be statistically significantly higher in males than in female (13).…”
Section: References Conclusionsupporting
confidence: 91%
“…The most prevalent dental anomaly in this study was the impacted tooth anomaly (%46), and no significant difference was observed between genders in terms of the frequency of impacted teeth. This result is similar to other studies (12,13,14). However, in Koparal et al's study, the frequency of impacted teeth was found to be statistically significantly higher in males than in female (13).…”
Section: References Conclusionsupporting
confidence: 91%
“…8 Ülkemizde çocuk hastalarda yapılan dental anomali prevalans değerlendirmelerinde, %1,8-12,85 arasında değişen oranlarda anomalilerin görüldüğü bildirilmiştir. 3,5,8,10,12,13 Bilge ve ark.nın 1.200 panoramik röntgen üzerinde yaptıkları çalışmada, durum anomalilerinin en yüksek prevalansa sahip olduğu (%23,88) görülürken, bunu sırasıyla biçim, sayı, boyut ve doku anomalileri takip etmektedir. 19 Sunulan bu çalışmada, anomali tipleri prevalans sonuçlarına göre sıralandığında sayı (%11,8), biçim, durum ve boyut anomalileri sıralaması görülmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Aynı hastada birden fazla dental anomali görülebilir. 4,5 Anomaliye sahip dişler estetik olarak hastaları rahatsız edebildiği gibi oklüzyon problemlerine de yol açabilir. Ayrıca hastalarda konuşma, fonksiyonda bozukluk, çene ekleminde ağrı ve kapanış problemlerine bağlı diş eti hastalıkları görülebilir.…”
unclassified
“…Dişlerin gelişim bozuklukları, klinikte farklı şekillerde diş hekimlerinin karşısına çıkmaktadır. Diş çürükleri ve periodontal problemler ile kıyaslandığında nadiren görüldüğü bildirilmiştir [14][15][16] . Dişsel anomalilerin teşhis ve tedavi aşamaları kolay olmayan bir süreçtir 17 Diş hekimliği uygulamalarında, doğru bir teşhis ve tedavinin gerçekleştirilebilmesi için ilk olarak hastalardan anamnez alınmakta ve sonrasında dental muayene yapılmaktadır.…”
Section: Introductionunclassified