2021
DOI: 10.11611/yead.897110
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Diş Ti̇carette Loji̇sti̇k Performansin Etki̇si̇

Abstract: Küreselleşme ve artan rekabet ortamı ile birlikte uluslararası lojistik, uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birisi haline gelmiştir. Bu bağlamda bir ticaret kolaylaştırıcısı olarak ticaret hacminin ve dolayısıyla iktisadi büyümenin önemli bileşenlerinden birisi olan uluslararası lojistiğin önemi, literatürde çokça tartışılan başlıklardan birisi olmuştur. Bu çerçevede mevcut çalışmanın temel amacı, taşıma ve nakliye masraflarının uluslararası ticaret düzeyi için önemine vurgu yapan teorik yaklaşıma … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
4
1

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(2 citation statements)
references
References 12 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…In this study, "infrastructure" was found to be the most important component of LPI. Acar and Benli (2021) tried to determine the effect of LPI on export and import volume with panel data models.…”
Section: Logistics Performance Indexmentioning
confidence: 99%
“…In this study, "infrastructure" was found to be the most important component of LPI. Acar and Benli (2021) tried to determine the effect of LPI on export and import volume with panel data models.…”
Section: Logistics Performance Indexmentioning
confidence: 99%
“…Bu ölçüm ile lojistik operatörleri, faaliyet gösterdikleri ve iş yaptıkları ülkelerdeki lojistik performansları hakkında geri bildirimde bulunurlar. Böylelikle ülkeler, Lojistik Performans Endeksi puanlarına göre karşılaştıkları güçlük ve fırsatları belirleyerek belirli iyileştirici politikalarla, hizmet kalitesini artırabilir ve küresel rekabet avantajı sağlayarak geliştirebilir (Acar & Benli, 2021).…”
Section: Loji̇sti̇k Performans Endeksi̇unclassified