2019
DOI: 10.28948/ngumuh.517163
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Düz Plakali Borulu Bi̇r Isi Deği̇şti̇ri̇ci̇si̇ni̇n Opti̇mum Kanatçik Araliğinin Sayisal Anali̇zi̇

Abstract: Bu çalışmada; düz plakalı borulu ısı değiştiricisi için, kanatçıklar arasındaki mesafenin ısı transferi ve basınç düşüsüne etkisi incelenmiştir. Sayısal analizlerde; yanmış gazın arasından geçtiği iki yarım kanatçık ve borudan oluşan bir model seçilmiştir. Yanmış gazın oluşturduğu basınç düşüşü, sıcaklık ve hız dağılımı değerleri bulunarak, modeldeki kanatçıklar arasındaki mesafenin (Lz) değişiminin ısı transferine etkisi incelenmiştir. Model üzerinde, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD) analizleri FLUENT pa… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1
1

Citation Types

1
0
0
4

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(5 citation statements)
references
References 10 publications
1
0
0
4
Order By: Relevance
“…On the other hand, the average skewness and maximum skewness values of the meshes were 0.2 and 0.6 respectively. These values are in agreement with the results of [26][27][28], which stated that the average skewness value is in the range of 0.1 and 0.5 whereas the maximum skewness value varies from 0.5 to 0.75 for good quality meshes. Accordingly, different size and number of meshes were employed to perform mesh independency study and results of pressure drop and HTC are demonstrated using five different grids in Table 2 below.…”
Section: Figure 3 Cfd Domain Of Wavy Fin and Circular Tubessupporting
confidence: 92%
“…On the other hand, the average skewness and maximum skewness values of the meshes were 0.2 and 0.6 respectively. These values are in agreement with the results of [26][27][28], which stated that the average skewness value is in the range of 0.1 and 0.5 whereas the maximum skewness value varies from 0.5 to 0.75 for good quality meshes. Accordingly, different size and number of meshes were employed to perform mesh independency study and results of pressure drop and HTC are demonstrated using five different grids in Table 2 below.…”
Section: Figure 3 Cfd Domain Of Wavy Fin and Circular Tubessupporting
confidence: 92%
“…Bu çalışmada incelenen problemin temel diferansiyel denklemlerinin genel hali aşağıda verilmiştir [12].…”
Section: Diferansiyel Denklemlerunclassified
“…Bunu gerçekleştirmek için ise, sıcak akışkan ile soğuk akışkan arasında ısı transferi miktarının en yüksek düzeyde, ısı geçiş olayının en verimli durumda ve bu sürecin maddi olarak en ucuz şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir. Özellikle ısı transferi uygulama sistemlerinde ısı değiştiricileri önemli bir yer kaplar (Dal, 2019). Farklı sıcaklıklarda bulunan iki veya daha fazla akışkan arasında ısı transferini sağlayan cihazlara ısı değiştirici denilmektedir (Genceli, 1999).…”
Section: Introductionunclassified