2006
DOI: 10.1007/s00296-006-0237-x
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Effects of balneotherapy on serum IL-1, PGE2 and LTB4 levels in fibromyalgia patients

Abstract: The purpose of this study was to investigate the clinical effects of balneotherapy in the treatment of Fibromyalgia Syndrome (FMS) and to determine if balneotherapy influences serum levels of inflammation markers, IL-1, PGE2 and LTB4. 24 primary fibromyalgia female patients diagnosed according to American College of Rheumatology criteria were included to the study. Their ages ranged between 33 and 55 years. FMS patients were randomly assigned in two groups as, group 1 (n = 12) and group 2 (n = 12). Group 1 rec… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

1
82
0
9

Year Published

2008
2008
2017
2017

Publication Types

Select...
6
3

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 84 publications
(92 citation statements)
references
References 18 publications
1
82
0
9
Order By: Relevance
“…Nustatytas poveikis hormonams (didėja prieširdžių natruretinio peptido, mažėja renino aktyvumas, mažėja aldosterono gamyba, mažėja anti-diuretinio hormono, didėja dopamino, keičiasi AKTH, kortizolio kiekiai, didėja ß-endorfino, augimo hormono, norepinefrino, prolaktino), lipidams (padidėja didelio tankio lipoproteinų), citokinams (TNF-α,IL-1α IL-1β,IL-6, IFN-γ , IL-2, IL-4, EGF, TGF-β1), prostaglandinams (PGE 2, LTB 4, PGF 2 α), ląstelių populiacijoms (Langerhanso, T-ir B-, CD4+, CD4-, CD8+, CD8 ląstelėms), C-reaktyviam baltymui, haptoglobulinui, medžiagai P, matrikso metaloproteazėms (MMP-1, MMP-2, mažėja MMP-3, didėja MMP-8, MMP-9), poveikis oksidacinei/antioksidacinei sistemai (sumažinama reaktyvaus deguonies (ROS) ir azoto (RNS) atmainų, katalazės, superoksido dismutazės, gliutationo peroksidazės aktyvumas, sumažėja glikolizuoto hemoglobino, β-2-mikroglobulino, azoto oksido, galimai stimuliuojama opioidų sekrecija, modifikuojami SERT (serotonimo transporteriai) receptoriai, gerėja afinitetas SERT. Nustatyta, kad spa terapija didina į insuliną panašaus augimo faktoriaus-1 (IGF1), kuris stimuliuoja kremzlės metabolizmą, ir transformuojančio augimo faktoriaus-β (TGF-β) kiekius [20][21][22][23][24][25][26][27]31]. Šių citokinų, chemokinų, uždegimo/ oksidacijos biomarkerių kaitos pasekoje pastebimas teigiamas poveikis reumatologinėms ligoms, depresijai, psoriazei, lėtiniam/alerginiam rinosinusitui, kraujospūdžiui, lėtinei obstrukcinei plaučių ligai ir kitiems susirgimams [3].…”
Section: Balneoterapijos Poveikio Mechanizmasunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Nustatytas poveikis hormonams (didėja prieširdžių natruretinio peptido, mažėja renino aktyvumas, mažėja aldosterono gamyba, mažėja anti-diuretinio hormono, didėja dopamino, keičiasi AKTH, kortizolio kiekiai, didėja ß-endorfino, augimo hormono, norepinefrino, prolaktino), lipidams (padidėja didelio tankio lipoproteinų), citokinams (TNF-α,IL-1α IL-1β,IL-6, IFN-γ , IL-2, IL-4, EGF, TGF-β1), prostaglandinams (PGE 2, LTB 4, PGF 2 α), ląstelių populiacijoms (Langerhanso, T-ir B-, CD4+, CD4-, CD8+, CD8 ląstelėms), C-reaktyviam baltymui, haptoglobulinui, medžiagai P, matrikso metaloproteazėms (MMP-1, MMP-2, mažėja MMP-3, didėja MMP-8, MMP-9), poveikis oksidacinei/antioksidacinei sistemai (sumažinama reaktyvaus deguonies (ROS) ir azoto (RNS) atmainų, katalazės, superoksido dismutazės, gliutationo peroksidazės aktyvumas, sumažėja glikolizuoto hemoglobino, β-2-mikroglobulino, azoto oksido, galimai stimuliuojama opioidų sekrecija, modifikuojami SERT (serotonimo transporteriai) receptoriai, gerėja afinitetas SERT. Nustatyta, kad spa terapija didina į insuliną panašaus augimo faktoriaus-1 (IGF1), kuris stimuliuoja kremzlės metabolizmą, ir transformuojančio augimo faktoriaus-β (TGF-β) kiekius [20][21][22][23][24][25][26][27]31]. Šių citokinų, chemokinų, uždegimo/ oksidacijos biomarkerių kaitos pasekoje pastebimas teigiamas poveikis reumatologinėms ligoms, depresijai, psoriazei, lėtiniam/alerginiam rinosinusitui, kraujospūdžiui, lėtinei obstrukcinei plaučių ligai ir kitiems susirgimams [3].…”
Section: Balneoterapijos Poveikio Mechanizmasunclassified
“…M. Vitale, remdamasis "PubMed" duomenimis, pastebėjo, kad daugiausia balneoterapijos poveikio tyrimų 2000-2013 metais skirta uždegi-mui ir odai, mažiausiai -nervų sistemai ir ląstelių apoptozei [3]. Naujausi gydymo balneologinėmis procedūromis tyrimai patvirtina statistiškai reikšmingą pagerėjimą sergant: a) ankilozuojančiu spondilitu [49,50]; b) fibromialgija [26,51]; c) osteoartritu [52][53][54][55][56]; d) reumatoidiniu artritu [24,25]; e) psoriaze [57,69]; f ) venų varikoze [58][59][60]; g) esant apatinės nugaros dalies skausmams [61][62][63]. Falagas ir kt.…”
Section: Balneoterapijos Klinikinio Poveikio įRodymaiunclassified
“…Recent studies have shown a reduction of circulating levels of Prostaglandin E2 (PGE2) and Leukotriene B4 (LTB4), important mediators of inflammation and pain, in patients suffering from OA or fibromyalgia who undergo mud-packs or balneotherapy (Ardiç et al, 2007;Bellometti and Galzigna, 1998) (Table 1).…”
Section: Anti-inflammatory and Chondroprotective Aspectsmentioning
confidence: 99%
“…Ardiç et al (Ardiç et al, 2007) investigated the clinical effects of balneotherapy in the treatment of FS, considering serum levels of certain inflammatory markers. One group of patients (n22) bathed 20 min per day for five days per week for three consecutive weeks and the other group (n22) (control) continued with pharmacological treatment.…”
Section: Randomized Clinical Trials (Rcts) On Spa Therapy In Fsmentioning
confidence: 99%