2014
DOI: 10.1111/asj.12162
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Effects of supplemental palygorskite instead of zinc oxide on growth performance, apparent nutrient digestibility and fecal zinc excretion in weaned piglets

Abstract: The aim of this study was to determine the effects of dietary supplementation of palygorskite instead of zinc oxide (ZnO) on growth performance, apparent nutrient digestibility and zinc contents in serum and feces in weaned piglets. One hundred and sixty-five piglets (28 days of age, 7.10 ± 0.86 kg) were allotted to five treatments on the basis of weight and sex. Each treatment included three replicates of 11 piglets. The piglets were fed the same basal diet supplemented with 0 mg/kg (control group), 1800 mg/k… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
9
0
7

Year Published

2015
2015
2019
2019

Publication Types

Select...
5
2

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 12 publications
(16 citation statements)
references
References 23 publications
0
9
0
7
Order By: Relevance
“…Palygorskite supplementation significantly enhanced Fe content in the blood and muscle, and Zn content in the muscle. However, Tang et al (2014) found that dietary palygorskite inclusion from 1800 to 3000 mg/kg did not affect serum and fecal Zn content in the weaned piglets. The discrepancy may be due to the animal species, measured organs, inclusion rate and especially the source of the palygorskite.…”
Section: Itemsmentioning
confidence: 76%
“…Palygorskite supplementation significantly enhanced Fe content in the blood and muscle, and Zn content in the muscle. However, Tang et al (2014) found that dietary palygorskite inclusion from 1800 to 3000 mg/kg did not affect serum and fecal Zn content in the weaned piglets. The discrepancy may be due to the animal species, measured organs, inclusion rate and especially the source of the palygorskite.…”
Section: Itemsmentioning
confidence: 76%
“…Ομοίως η χορήγηση ατταπουλγίτη δεν επηρέασε την ημερήσια κατανάλωση της τροφής σε απογαλακτισμένα χοιρίδια (Tang et al, 2014) και τον δείκτη μετατρεψιμότητας της τροφής σε κρεοπαραγωγά ορνίθια (Pappas et al, 2010).…”
Section:  κατανάλωση τροφής και δείκτης μετατρεψιμότητας της τροφήςunclassified
“…Αρκετές μελέτες εξάλλου έχουν επισημάνει την ικανότητα των αργιλικών ορυκτών να αυξάνουν την αξιοποίηση της τροφής. Τόσο η προσθήκη ατταπουλγίτη στο σιτηρέσιο χοιριδίων (Tang et al, 2014) όσο και η ταυτόχρονη χορήγησή του με ζεόλιθο, σε αναλογία 1:1, σε κρεοπαραγωγά ορνίθια αύξησε τη φαινομενική πεπτικότητα των πρωτεϊνών και της ολικής ενέργειας (Zhou et al 2014). Αύξηση στην κατακράτηση της οργανικής ουσίας, των πρωτεϊνών και της ενέργειας της τροφής στον οργανισμό χοίρων παρατηρήθηκε επίσης μετά από χορήγηση σεπιόλιθου (Parisini et al, 1999).…”
Section:  κατανάλωση τροφής και δείκτης μετατρεψιμότητας της τροφήςunclassified
“…Η μείωση του ρυθμού διόδου της τροφής στο πεπτικό σύστημα είναι ένας από τους πλέον αποδεκτούς μηχανισμούς δράσης των ορυκτών υλικών που παρατείνουν την πέψη και συμβάλλουν στην καλύτερη αξιοποίηση της τροφής (Trckova et al, 2009;Vondruskova et al, 2010;Subramaniam and Kim, 2015). Ο ατταπουλγίτης βελτιώνει την πεπτικότητα των ολικών πρωτεϊνών και της ενέργειας (Tang et al, 2014) καθώς επίσης και αυτή της ξηράς ουσίας όπως και της ολικής ενέργειας της τροφής σε απογαλακτισμένα χοιρίδια (Lv et al, 2015). Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της τελικής πάχυνσης των χοίρων, η προσθήκη ατταπουλγίτη στη διατροφή τους δε φαίνεται να επιφέρει τα ίδια θετικά αποτελέσματα όπως στο στάδιο της ανάπτυξής τους (Lv et al, 2015).…”
Section: β3 παράμετροι εκτίμησης της υγείας των χοίρωνunclassified
“…Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της τελικής πάχυνσης των χοίρων, η προσθήκη ατταπουλγίτη στη διατροφή τους δε φαίνεται να επιφέρει τα ίδια θετικά αποτελέσματα όπως στο στάδιο της ανάπτυξής τους (Lv et al, 2015). Οι Prvulovic et al (2007) (Tang et al, 2014). Σε άλλη μελέτη επίσης, αποδείχθηκε ότι η χορήγηση 2000mg/kg ατταπουλγίτη μείωσε τον εκτιμώμενο δείκτη διάρροιας σε σχέση με την ομάδα των μαρτύρων (Lv et al, 2015).…”
Section: β3 παράμετροι εκτίμησης της υγείας των χοίρωνunclassified