2020
DOI: 10.17482/uumfd.749570
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Elektroni̇k Eki̇pman Koruyucu Kutusunun Ekranlama Etki̇nli̇ği̇ Anali̇zi̇

Abstract: Öz: Emisyonları kısıtlayıcı yeni regülasyonlar neticesinde elektrikli araçlara olan talep gittikçe artmaktadır. Elektromanyetik uyumluluk (Electromagnetic Compatibility-EMC), yüksek gerilimli batarya ünitesi ve elektrikli sürüş sistemi bileşenlerinin konvansiyonel araç mimarisine dahil edilmesinden dolayı tasarım aşamasında değerlendirilmesi gereken en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Bu çalışmada, elektrikli araçlarda sıklıkla karşılaşılan EMC problemlerinden biri olan elektronik ekipman koruyucu kutu… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2022
2022
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

2
3

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(3 citation statements)
references
References 14 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Ekranlama etkinliği, frekans, ekran geometrisi, ölçümlerin yapıldığı gözlem noktasının konumu, gelen dalganın açısı ve kutuplanması gibi birçok parametreye bağlı olarak değişebilmektedir [1]. Ekran malzemelerinin sağladığı ekranlama etkinliğini hesaplamak için ise ekran duvarının sonsuz büyüklükte düzlemsel yapıdan oluştuğu kabulü yapılmaktadır.…”
Section: Ekranlama Etkinliğiunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Ekranlama etkinliği, frekans, ekran geometrisi, ölçümlerin yapıldığı gözlem noktasının konumu, gelen dalganın açısı ve kutuplanması gibi birçok parametreye bağlı olarak değişebilmektedir [1]. Ekran malzemelerinin sağladığı ekranlama etkinliğini hesaplamak için ise ekran duvarının sonsuz büyüklükte düzlemsel yapıdan oluştuğu kabulü yapılmaktadır.…”
Section: Ekranlama Etkinliğiunclassified
“…Elektromanyetik ekranlama, elektronik devreleri dış elektromanyetik girişime (EMI) karşı korumak aynı zamanda bu devrelerin ürettiği elektromanyetik gürültünün çevreye yayılmasını önlemek için kullanılan zorunlu yapılardan biridir [1]. Bir elektromanyetik ekranın performansı genellikle ekranın varlığında ve yokluğunda ölçülen elektrik veya manyetik alan büyüklüklerinin birbirine oranı şeklinde tanımlanan ekranlama etkinliği (SE) ile ifade edilir [2].…”
Section: Introductionunclassified
“…Building defects and failures were studied in relation to the performance requirements of building elements for residential buildings [12]. In a few studies, defects were interpreted as building physics problems and evaluated through case studies, such as those of the public buildings located in Bursa [13] and specific cases that included corrosion of metal components used in buildings [14]. Güzelçoban [15] looked into problems caused by water and thermal factors and stated that to prevent damage, designers and applicators should adhere to the standards and regulations related to the product use and proposed technical solutions; additionally, he indicated that users should have the building regularly maintained.…”
Section: Defect and Failures Of Buildings In Turkeymentioning
confidence: 99%