2018
DOI: 10.20515/otd.410439
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Hekimlerin Uyku Kalitelerinin ve Uyku Kalitelerine Etki Edebilecek Faktörlerin Değerlendirilmesi

Abstract: Özet: Hekimler meslek hayatları boyunca, özellikle de araştırma görevlisi olarak çalıştıkları dönemde uzun ve yorucu çalışma süreleriyle baş etmek zorunda kalırlar. Bu dönemde uyku kaliteleri birçok sebepten olumsuz etkilenebilir. Çalışmamızda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi araştırma görevlisi hekimlerin uyku kalitelerinin saptanması ve uyku kalitelerine etki edebilecek faktörlerin araştırılarak uygun istatistiksel yöntemlerle değerlendirilmesi amaçlandı. Çalışmamıza ESOGÜ Tıp Fakültesi… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3

Citation Types

0
1
0

Year Published

2019
2019
2024
2024

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(3 citation statements)
references
References 22 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…The rates determined in our study were found to be much lower. A study looking at the obesity status of resident physicians in our country found that 23.3% were overweight and 4.7% were obese [23] . In our study, the obesity rate of the resident physicians could not be measured with their PST files because they were classified as only graduate or doctorate graduates, but even so, compared to this study, the obesity rate in our study was low.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 97%
“…The rates determined in our study were found to be much lower. A study looking at the obesity status of resident physicians in our country found that 23.3% were overweight and 4.7% were obese [23] . In our study, the obesity rate of the resident physicians could not be measured with their PST files because they were classified as only graduate or doctorate graduates, but even so, compared to this study, the obesity rate in our study was low.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 97%
“…'nın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Tıp Fakültesi'nde görev yapan 283 araştırma görevlisiyle yaptıkları bir çalışmasında, nöbet tutan hekimlerin nöbet tutmayan hekimlere göre, hastaneden 17:00'dan sonra ayrılan hekimlerin 17:00 ve öncesinde ayrılanlara göre uyku kalitesi daha kötü olarak belirlenmiştir. [24] Valente ve ark. 'nın Portekiz'de çalışan 256 anestezi hekimiyle yaptığı çalışmasında, haftalık çalışma saati kötü uykunun bağımsız bir risk faktörü olarak saptanırken, gece nöbetleri ve 24 saatlik nöbetlerin sayısıyla uyku kalitesi arasında anlamlı bir fark tespit belirlenmemiştir.…”
Section: Discussionunclassified
“…'nın 283 araştırma görevlisiyle yaptıkları bir çalışmada mesleğinden ve branşından memnun olmayanlarda uyku kalitesinin kötü olduğu tespit saptanmıştır. [24] Uyumak, başkalarıyla düzgün ilişkiler sürdürmek, uyanık kalmak ve sorumlulukları yerine getirmek ve diğer birçok işlev için çok önemlidir. [25] Çalışmamızda, çalıştığı üniversiteden ve iş yerinden memnun olmayanların memnun olanlara göre, amirleri ve çalışma arkadaşlarıyla sorun yaşayanların yaşamayanlara göre ve yapabileceğinden daha fazla iş yaptığını düşünenlerin düşünmeyenlere göre uyku kalitesi daha kötü olarak belirlenmiştir.…”
Section: Discussionunclassified