2019
DOI: 10.29137/umagd.514933
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Estimation of Energy to be Obtained from PV Power Plants Using Machine Learning Methods

Abstract: Öz Elektrik enerjisi ihtiyacının artması, ülkeleri güvenilir, ucuz ve temiz enerji teminine yöneltmiştir. Son zamanlarda bu enerji kaynakları arasından fotovoltaik (PV) güç sistemleri öne çıkmaktadır. Güneş enerjisi potansiyelinin yüksek olduğu Türkiye'de devlet teşvikleriyle birlikte PV güç santrallerine olan yatırımların sayısı artmaktadır. PV santrallerin kuruluş yeri seçimi için fizibilite çalışmalarının yapılması ve buna bağlı olarak sistemlerin tasarlanması, yapılacak yatırımların ekonomikliğinin belirle… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
5
1

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(3 citation statements)
references
References 26 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Solar santrallerin tesis ediliĢ yerinin seçimi için fizibilite çalıĢmalarının yapılması ve sistemlerin elde edilen analiz sonuçlarına göre tasarlanması, yapılacak yatırımların maliyet/fayda oranının belirlenmesi açısından önemli bir adım olmaktadır. Kurulması planlanan solar santrallerin üretim kapasitesini tahmin etmek makine öğrenmesi modelleri ile mümkündür [11]. Bu amaç doğrultusunda, solar sistemler için güneĢ ıĢınımı tahmin etmek için yapay sinir ağları, çoklu doğrusal regresyon ve en yakın komĢu regresyon yöntemleri kullanılmıĢ ve tatmin edici sonuçlar elde edilmiĢtir.…”
Section: Wwwdergiparkgovtr/tdfdunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Solar santrallerin tesis ediliĢ yerinin seçimi için fizibilite çalıĢmalarının yapılması ve sistemlerin elde edilen analiz sonuçlarına göre tasarlanması, yapılacak yatırımların maliyet/fayda oranının belirlenmesi açısından önemli bir adım olmaktadır. Kurulması planlanan solar santrallerin üretim kapasitesini tahmin etmek makine öğrenmesi modelleri ile mümkündür [11]. Bu amaç doğrultusunda, solar sistemler için güneĢ ıĢınımı tahmin etmek için yapay sinir ağları, çoklu doğrusal regresyon ve en yakın komĢu regresyon yöntemleri kullanılmıĢ ve tatmin edici sonuçlar elde edilmiĢtir.…”
Section: Wwwdergiparkgovtr/tdfdunclassified
“…Özellik 2: Standart sapma, analiz edilen verilerin ortalamasını belirledikten sonra varyansın karekökü alınarak elde edilen değerler dizinidir. Standart sapma, her bir veri noktasının ortalamaya göre sapması belirlenerek varyansın karekökü olarak hesaplanır[11].2.2. Yerel İkili ÖrüntüGörüntü iĢleme uygulamaları için etkili ve üretken yöntemlerden biri Yerel Ġkili Örüntü (YĠÖ) yöntemidir.…”
unclassified
“…Belmahdi et al [12] proposed an algorithm method to select optimal ML techniques and time series models for estimating SR, and found that the Feed Forward neural network (FFNN) and ARIMA performed better. Uguz et al [13] predicted solar power plants using ML methods and artificial neural networks. Narvaez et al [14] proposed a methodology based on ML algorithms to achieve enhanced spatio-temporal resolution and highly accurate predictive SR models based on deep learning on improved data.…”
mentioning
confidence: 99%