2018
DOI: 10.32718/nvlvet8807
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Fagotherapy of cows mastitis as an alternative to antibiotics in the system of obtaining environmentally safe milk

Abstract: The global market for environmentally friendly food products has been developing rapidly in recent decades and is becoming an alternative to the consumption of harmful, environmentally hazardous products. The prohibition of the use of chemically-synthesized traditional veterinary drugs or antibiotics for prophylactic purposes is one of the requirements for conducting an organic dairy farm. The purpose of the work is to review literature on the possible use of bacteriophages for the treatment of mastitis of cow… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
2

Citation Types

0
3
0
5

Year Published

2019
2019
2021
2021

Publication Types

Select...
6

Relationship

4
2

Authors

Journals

citations
Cited by 9 publications
(8 citation statements)
references
References 26 publications
0
3
0
5
Order By: Relevance
“…Проте більше ніж у 50% випадків вони неефективні внаслідок широкого поширення антибіотикорезистентних штамів мікроорганізмів (Kukhtyn et al, 2016;. Формування резистентності до антимікробних препаратів є природним адаптаційним механізмом мікроорганізмів і представляє серйозну медичну та соціально-економічну проблему (Horiuk et al, 2018;Kovalenko et al, 2018). Масштабні дослідження, проведені у країнах Європи та США щодо антибіотикорезистентності збудників маститів, показали, що 57% ізолятів були стійкими хоча б до одного виду антибіотика (Gill et al, 2006).…”
Section: вступunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Проте більше ніж у 50% випадків вони неефективні внаслідок широкого поширення антибіотикорезистентних штамів мікроорганізмів (Kukhtyn et al, 2016;. Формування резистентності до антимікробних препаратів є природним адаптаційним механізмом мікроорганізмів і представляє серйозну медичну та соціально-економічну проблему (Horiuk et al, 2018;Kovalenko et al, 2018). Масштабні дослідження, проведені у країнах Європи та США щодо антибіотикорезистентності збудників маститів, показали, що 57% ізолятів були стійкими хоча б до одного виду антибіотика (Gill et al, 2006).…”
Section: вступunclassified
“…Однак, незважаючи на те, що міжнародні організації пропагують фітотерапію та гомеопатію як альтернативу хімічним речовинам, результати їх ефективності на рівні ферм досить суперечливі. Альтернативними засобами у боротьбі з бактеріальною інфекцією можуть бути використані препарати бактеріофагів (Horiuk, 2018).…”
Section: вступunclassified
“…Актуальність теми. Бактеріофаги (віруси, які заражають бактерії) дуже поширені в навколишньому середовищі і можуть бути джерелом недорогих протимікробних препаратів (Kukhtyn et al, 2017;Horiuk, 2018;Altamirano & Barr, 2019). Терапевтичний і протиепідемічний потенціали бактеріофагів визначаються використанням тільки літичних фагів і ступенем їх літичної активності у відношенні до збудників інфекції (Fortuna et al, 2019).…”
Section: вступunclassified
“…Recently, many scientists have suggested that, for environmental and physiological reasons, bacteriophages are likely to be more effective than antibiotics in the destruction of bacteria in biofilm (Dias et al, 2013;Horiuk, 2018;Milh et al, 2019). The effect of phages on biofilms includes an initial stage of bacterial adsorption, followed by bacterial infection.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%