2017
DOI: 10.16916/aded.268692
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

İlköğretim 3.Sınıf Türkçe Ders Kitapları ve Öğretmen Kılavuz Kitabının Yapılandırmacı Öğrenme Yaklaşımına Uygunluk Düzeyi

Abstract: Alkış Küçükaydın, M. ve İşcan, A. (2017). İlköğretim 3.Sınıf Türkçe ders kitapları ve öğretmen kılavuz kitabının yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına uygunluk düzeyi. Ana Dili Eğitimi Dergisi, 5(1), 1-13. Suitability of 3 rd Grade Primary School Turkish Textbooks and Teacher's Book to the Constructivist Learning Approach AbstractThe importance of course books has been increasing in proportion to developing and improving technological capabilities. In order to assess the scientificity and the main approach that … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
3
0
3

Year Published

2019
2019
2022
2022

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(6 citation statements)
references
References 1 publication
0
3
0
3
Order By: Relevance
“…Alanyazında öğretmen kılavuz kitaplarına yönelik çeşitli araştırmaların yapıldığı görülmektedir (Alkış-Küçükaydın ve İşcan, 2017;Bağcı, 2010;Göçer ve Aktürk, 2015;Göçer ve Sayın, 2014;Kurudayıoğlu ve Örge-Yaşar, 2014;Yaylı ve Solak, 2014). Yapılan araştırmalar, MEB'in kendi hazırladığı ve farklı yayınevleri tarafından hazırlanan öğretmen kılavuz kitaplarının çeşitli açılardan değerlendirmelerini içermektedir.…”
Section: Araştırmanın öNemiunclassified
“…Alanyazında öğretmen kılavuz kitaplarına yönelik çeşitli araştırmaların yapıldığı görülmektedir (Alkış-Küçükaydın ve İşcan, 2017;Bağcı, 2010;Göçer ve Aktürk, 2015;Göçer ve Sayın, 2014;Kurudayıoğlu ve Örge-Yaşar, 2014;Yaylı ve Solak, 2014). Yapılan araştırmalar, MEB'in kendi hazırladığı ve farklı yayınevleri tarafından hazırlanan öğretmen kılavuz kitaplarının çeşitli açılardan değerlendirmelerini içermektedir.…”
Section: Araştırmanın öNemiunclassified
“…If the results of this study are compared with other studies in the literature, the following can be concluded: In some studies (Uludoğan 2008, Batur 2010, Aşıkcan 2012, Alkış Küçükaydın, 2013, almost all texts that are examined are found to be appropriate to the themes. However, in other studies (Üründü 2011, Gündoğdu 2011, Pastutmaz 2019 and Civan 2019) some texts are found to be inappropriate to the themes.…”
Section: Kaynakçamentioning
confidence: 78%
“…Alanyazındaki ilgili araştırmaların sonuçları ile ortaya çıkan sonuçlar benzerlik göstermektedir (Arslan ve Engin, 2019;Canlı, 2015;Coşkun ve Çetinkaya, 2020;Demir ve Sinan, 2016;Kolaç, 2003;Oryaşın, 2019;Saltık, 2018;Solar, 2010;Şahin, 2008;Şara, 2015). Metinlerin öğrenciye görelikte, günlük hayata taşımada ve dil becerilerini geliştirmede uygun olduğu hakkında olumlu görüşlerin ifade edildiği çalışmalar da mevcuttur (Alkış Küçükaydın ve İşçan, 2017;Kabadayı, 2010). İlk okumada ders kitaplarının içeriği önemlidir.…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified