2016
DOI: 10.5935/1678-9741.20160064
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Impact of Experiencing Acute Coronary Syndrome Prior to Open Heart Surgery on Psychiatric Status

Abstract: ObjectiveThe incidence of depression and anxiety is higher in patients with acute coronary syndrome. The aim of this study is to determine whether experiencing acute coronary syndrome prior to open heart surgery affects patients in terms of depression, hopelessness, anxiety, fear of death and quality of life.MethodsThe study included 63 patients who underwent coronary bypass surgery between January 2015 and January 2016. The patients were divided into two groups: those diagnosed after acute coronary syndrome (… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
13
0
4

Year Published

2018
2018
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 9 publications
(17 citation statements)
references
References 22 publications
0
13
0
4
Order By: Relevance
“…Prior to CABG surgery, most of the authors report depression levels within the normal range, although others found mild [36,55,58,83,86] and moderate levels [27,35,66,69] (Table 1).…”
Section: Levels Of Depression Before and After Cabg Surgery And Follomentioning
confidence: 99%
“…Prior to CABG surgery, most of the authors report depression levels within the normal range, although others found mild [36,55,58,83,86] and moderate levels [27,35,66,69] (Table 1).…”
Section: Levels Of Depression Before and After Cabg Surgery And Follomentioning
confidence: 99%
“…Тяжка депресії по PHQ-9 та клінічно виражена тривога та депресія по HADS переважала у хворих на ГІМ, яким не проводилася коронарографія. Такі зміни тривожно-депресивних розладів після реваскуляризації міокарда обумовлені активацією симпатичної або парасимпатичної нервової системи, що негативно впливають на варіабельність серцевого ритму [17,18,19]. Пацієнти ще до хірургічного втручання відчувають різні емоції, починаючи від легкого занепокоєння до тривоги, депресії і страху смерті, таким чином, це готує організм до майбутньої стресової ситуації та подальших серцево-судинних подій [2,7].…”
Section: таблиця 3 залежність між ступенем тяжкості депресії по Hads unclassified
“…Спілбергера (STAI -State-Trait Anxiety Inventory) у модифікації Ю.Л. Ханіна, яка використовується з подібною метою в більшості сучасних досліджень [1,4,8]. STAI дозволяє виявити рівень як реактивної, так і особистісної тривожності та оцінити її за такою шкалою: до 30 балів включно -низький рівень; 31 -45 балів -середній; понад 45 балів -високий рівень тривожності [9].…”
Section: матеріали та методи дослідженьunclassified
“…Загальна характеристика обстежених груп хворих на ІХС [8,10,11], показано, що більшість пацієнтів, госпіталізованих для хірургічного втручання, відчувають різні емоції, починаючи від легкого занепокоєння до тривоги, депресії і страху смерті. Помірне занепокоєння перед серйозною операцією -це фізіологічна емоція, оскільки вона готує організм до майбутньої стресової ситуації, однак інтенсивний страх і високий рівень тривожності особливо згубні для пацієнтів з ССЗ через активацію симпатичної та парасимпатичної нервової системи і можливі подальші серцево-судинні порушення [7,8,11].…”
Section: т а б л и ц яunclassified
See 1 more Smart Citation