1986
DOI: 10.1177/002248718603700106
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Induction Support of New Teachers: A Functional Approach

Abstract: Odell completed a functional analysis of the needs of teachers by recording the forms of actual assistance given to first year and "new to system" teachers in a teacher induction program. Eighty-six first year and 79 new to system teachers were involved in the study. The two pri mary needs of both groups of teachers included (a) obtaining information about the school district and (b) obtain ing resources and materials pertinant to the curriculum to be taught. Of particu lar interest is Odell's fnding that expe… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

7
61
0
7

Year Published

1989
1989
2018
2018

Publication Types

Select...
4
3
3

Relationship

0
10

Authors

Journals

citations
Cited by 90 publications
(75 citation statements)
references
References 5 publications
7
61
0
7
Order By: Relevance
“…Alanyazında, bu rolü yerine getirirken kılavuzların da eğitime ve desteğe gereksinim duyduklarını gösteren araştırmalar bulunmaktadır (Kyle ve diğ., 1999;Lloyd ve diğ., 2000). ABD'de kılavuzların eğitimi alanında çalışan uzmanlar (Gibb ve Welch, 1998;Odell, 1986), kılavuzların eğitiminin içermesi gereken konuları şöyle sıralamışlardır: (a) Kılavuzun rolünü belirleme: Kılavuz; danışmanlık, model olma, destekleme, değerlendirici değil işleri kolaylaştırıcı olma becerilerine sahip olmalıdır. Uzmanlar (Gibb ve Welch, 1998;Odell, 1986), kılavuzların farklı branşlarda işe yeni başlayan öğretmenlerle çalışırken ele alabilecekleri olası konu başlıklarını; okul politikaları ve uygulamaları ile ilgili bürokratik işlemleri yürütmek, sınıfı düzenlemek, materyalleri yerleştirmek, dersi planlamak, öğrenci çalışmaları ve davranışları için gerçekçi beklentiler oluşturmak, zamanı verimli kullanmak, öğrenciler konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak, öğrencilerin bireysel farklılıklarını belirlemek, öğrencileri motive etmek, öğrencilerin davranışlarını kontrol etmek, öğrencilerin ilerlemelerini değerlendirmek ve aile toplantılarını yönetmek olarak sınıflamışlardır.…”
Section: Kılavuzluk Programlarıunclassified
“…Alanyazında, bu rolü yerine getirirken kılavuzların da eğitime ve desteğe gereksinim duyduklarını gösteren araştırmalar bulunmaktadır (Kyle ve diğ., 1999;Lloyd ve diğ., 2000). ABD'de kılavuzların eğitimi alanında çalışan uzmanlar (Gibb ve Welch, 1998;Odell, 1986), kılavuzların eğitiminin içermesi gereken konuları şöyle sıralamışlardır: (a) Kılavuzun rolünü belirleme: Kılavuz; danışmanlık, model olma, destekleme, değerlendirici değil işleri kolaylaştırıcı olma becerilerine sahip olmalıdır. Uzmanlar (Gibb ve Welch, 1998;Odell, 1986), kılavuzların farklı branşlarda işe yeni başlayan öğretmenlerle çalışırken ele alabilecekleri olası konu başlıklarını; okul politikaları ve uygulamaları ile ilgili bürokratik işlemleri yürütmek, sınıfı düzenlemek, materyalleri yerleştirmek, dersi planlamak, öğrenci çalışmaları ve davranışları için gerçekçi beklentiler oluşturmak, zamanı verimli kullanmak, öğrenciler konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak, öğrencilerin bireysel farklılıklarını belirlemek, öğrencileri motive etmek, öğrencilerin davranışlarını kontrol etmek, öğrencilerin ilerlemelerini değerlendirmek ve aile toplantılarını yönetmek olarak sınıflamışlardır.…”
Section: Kılavuzluk Programlarıunclassified
“…Program design, planning, administration, and evaluation were additional challenges many new teachers experience (Birkenholz & Harbstreit, 1987;Garton & Chung, 1996, 1997Mundt, 1991;Mundt & Connors, 1999). Other researchers found beginning teachers have difficulty understanding complex school or community systems and policies (Veenman, 1984;Griffen, 1985;Odell, 1986;Mundt & Connors, 1999). Veenman (1984) found that insufficient time for preparation due to heavy teaching loads and relationships with colleagues were also high ranking difficulties of beginning teachers.…”
Section: Related Literaturementioning
confidence: 99%
“…WhIle it Is true that Induction programs are being evaluated (Schlechty. 1985) and areas of concern have been Identified, an obvious need is to IdentIfy and descrIbe the experIences of begInnIng teachers so that assistance can be most helpful to the new teacher (Odell, 1986). an occupational group can be placed on a continuum from 10 occupatIon to semI-professIon to central profession (Greenwood.…”
Section: Socialization Occurs Continually Throughout Anmentioning
confidence: 99%