2019
DOI: 10.14780/muiibd.511025
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

İnovasyon Performansinin Rekabet Gücü, Fi̇rma Performansi Ve İhracat Performansi Üzeri̇ndeki̇ Etki̇si̇: Bi̇rleşme Ve Satin Alma İşlemleri̇ Üzeri̇ne Bi̇r Araştirma

Abstract: Erdil et al. 138ve uygulamalar işletme düzeyinde rakiplerden farklılaşarak daha başarılı bir performans sergilemeye katkı sağladığı sürece genel bir ifade ile rekabet gücü olarak ifade edilebilir. İşletmelerin rekabet gücü elde edebilmesi için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu çalışma özelinde işletmelerin inovasyon eğilimleri ve gerçekleştirdikleri birleşme ve satın alma işlemleri birer rekabet avantajı elde etme aracı olarak değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda Türkiye' de gerçekleştirilen birleşme ve satın alma… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 9 publications
(2 citation statements)
references
References 52 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Innovation has a competitive advantage. Erdil et al, (2018) underlined that innovation significantly affects job performance, individual performance, and export performance. Paksoy and Ersoy (2016) have researched tourism enterprises; it has been revealed that innovation increases job performance as a result of the study.…”
Section: Perception Of Towards Change That Ai Can Create In Human Resources Managementmentioning
confidence: 99%
“…Innovation has a competitive advantage. Erdil et al, (2018) underlined that innovation significantly affects job performance, individual performance, and export performance. Paksoy and Ersoy (2016) have researched tourism enterprises; it has been revealed that innovation increases job performance as a result of the study.…”
Section: Perception Of Towards Change That Ai Can Create In Human Resources Managementmentioning
confidence: 99%
“…Literatür incelendiğinde, uluslararası rekabet gücü, mikro, yani işletme ve endüstri boyutunda ve makro, yani ülkeler boyutunda olmak üzere iki farklı açıdan ele alınmaktadır. Mikro boyutta rekabet gücü işletmeler arasındaki rekabet ve bu rekabetin ulusal/uluslararası pazardaki etkilerine yoğunlaşırken, makro boyutta rekabet gücü ülkelerin uluslararası rekabette nerede konumlandığına yoğunlaşmaktadır (Erdil, Aydoğan, Ayar, Güvendik, Diler ve Gusinac, 2018). Ülke düzeyinde uluslararası rekabet gücü, güçlü ve sürdürülebilir temele sahip bir ekonomi yaratabilme, vatandaşların refah düzeyini yükseltebilme, istihdam yaratabilme yeteneği ve ödemeler dengesinin sorunsuz olması olarak ifade edilmektedir.…”
Section: Introductionunclassified