2020
DOI: 10.16916/aded.742352
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Investigation of the Concept of Digital Competence in Terms of Different Variables in Turkish Education

Abstract: Dünyada ve Türkiye'de devam eden COVİD 19 salgını süresince araştıran, düşünen, üreten bireyin yanı sıra dijital yetkinliğe sahip bireylerin önemi ortaya çıkmıştır. Özellikle öğrencilerin okula gidememesi ve derslerin uzaktan yapılması süresince, teknolojik donanım eksikliği, içerik eksikliği ve bireylerin dijital yetkinlik eksikliği ön plana çıkmıştır. Bu çalışmanın amacı ortaokul öğrencilerinin dijital yetkinlik becerileriyle ilgili öğretmen görüşlerini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda araştırmada nitel … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
5
0
10

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 31 publications
(15 citation statements)
references
References 18 publications
0
5
0
10
Order By: Relevance
“…Bununla beraber, Altunkaynak ve Çağımlar (2020) sınıf öğretmenlerinin "orta" seviyede dijital içeriklerle ilişkili olduğunu, sınıf öğretmenlerinin bu tür dijital içerik kullanımını artırmalarını tavsiye etmektedirler. Buna ek olarak, öğretmenlerin bireysel teknolojik yeterlik eksikliklerinin olduğunu belirten çalışmalar da vardır (Geçgel, Kana ve Eren, 2020). Ayrıca teknolojik-pedagojik alan bilgisi kapsamında değerlendirilmesi gereken teknolojiyi doğru amaçlarla kullanabilme becerisinin öğretmenlere verilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified
“…Bununla beraber, Altunkaynak ve Çağımlar (2020) sınıf öğretmenlerinin "orta" seviyede dijital içeriklerle ilişkili olduğunu, sınıf öğretmenlerinin bu tür dijital içerik kullanımını artırmalarını tavsiye etmektedirler. Buna ek olarak, öğretmenlerin bireysel teknolojik yeterlik eksikliklerinin olduğunu belirten çalışmalar da vardır (Geçgel, Kana ve Eren, 2020). Ayrıca teknolojik-pedagojik alan bilgisi kapsamında değerlendirilmesi gereken teknolojiyi doğru amaçlarla kullanabilme becerisinin öğretmenlere verilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified
“…Bu konuda Göçen Kabaran ve Uşun (2021: 300-301) dijital materyal üretebilmenin öğretmenler açısından bir yeterlilik olduğunu belirtmektedirler. Türkçe eğitimi açısından dijital yetkinliğin durumuna yönelik araştırmada da mevcut durumunun çeşitli açılardan incelendiği görülmektedir(Geçgel, Kana, Eren, 2020).Duman ve Yurdakul (2021: 436) da yabancılara Türkçe öğretimi açısından bu yetkinliğe vurgu yapmaktadır. Ayrıca teknolojide yetkinlik, dijital yetkinlik gibi becerilerin, öğretim programlarının temelinde bulunduğu da unutulmamalıdır (MEB, 2019).…”
unclassified
“…All of the studies was done in the first steps of education including primary, secondary and high school education. Geçgel, Kana and Eren (2020), Çakın and Külekçi Akyavuz (2020) and Kesendere, Sakin and Acar (2020) studied about the determination of teachers' opinions about online-education, students' digital competence skills, problems about online-education process and the methods that teacher used to motivate their students during Covid-19 and curfew period in Turkey. On the other hand, Canlı and Canlı (2020) studied about the students' opinions and thoughts about online education during Covid-19 and curfew period.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…On the other hand, Canlı and Canlı (2020) studied about the students' opinions and thoughts about online education during Covid-19 and curfew period. Geçgel, Kana and Eren (2020) in their research found out that that interactive boards are sufficient in schools due to the FATIH project, but computers are not at a level to meet the needs and are not suitable for the digital age. It was seen that the students grew up in the exam center rather than the project center, so there was a problem in turning to technological tools.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%