2017
DOI: 10.5798/dicletip.319741
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Karpal Tünel Sendromu Hastalarında Elektrodiagnostik Evreleme ile Klinik Evre, Semptom Süresi ve Vücut Kitle İndeksi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Abstract: ÖzetAmaç: Karpal tünel sendromu (KTS) tanısı klinik bulgular, fizik muayene ve elektromiyografi (EMG) ile konur. Vücut kitle indeksi (VKI) KTS gelişiminde önemli bir risk faktörüdür. Bu çalışmanın amacı KTS hastalarında demografik verilerin değerlendirilmesi, klinik evreleme, VKI ve semptom süresi ile elektrofizyolojik KTS grupları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Yöntemler: Çalışmaya EMG laboratuvarımıza KTS ön tanısı ile gönderilen ve elektrofizyolojik olarak KTS tanısı alan 270 olgu alındı. Bu hastaları… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

1
0
0
4

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(5 citation statements)
references
References 22 publications
1
0
0
4
Order By: Relevance
“…79% of female patients with carpal tunnel syndrome were determined to be 368 Turan Kandemir, Serdar Ercan, Zeki Serdar Ataizi housewives in a study [14]. Consistent with our study, it has been shown that homemakers performing activities such as cleaning and handicraft intensively and male patients work in professions with intense, repetitive hand movements increase the risk of entrapment neuropathies [13,14]. The literature has reported that entrapment neuropathies are more common in the dominant hand and arm.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 85%
“…79% of female patients with carpal tunnel syndrome were determined to be 368 Turan Kandemir, Serdar Ercan, Zeki Serdar Ataizi housewives in a study [14]. Consistent with our study, it has been shown that homemakers performing activities such as cleaning and handicraft intensively and male patients work in professions with intense, repetitive hand movements increase the risk of entrapment neuropathies [13,14]. The literature has reported that entrapment neuropathies are more common in the dominant hand and arm.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 85%
“…Hafif ve hafif orta düzeydeki EMG bulgusu olan hastalarda konservatif tedavi orta, ağır ve çok ağır EMG bulguları olan hastalarda cerrahi tedavi önerilir (5,15,16). Çalışmamızda orta, ağır ve çok ağır EMG bulguları olan hastalara cerrahi yapılmıştır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Sınırlı insizyonlarda ortalama kesi boyu preoperatif ve postoperatif her ne kadar klinik iyileşme olsa da EMG 'de bu bulguların çok geç geldiğini ve hatta kimi vakalarda eski EMG değerlerine kaldığını göstermişlerdir, dolayısıyla bu takibin istatistiksel anlam taşımadığını vurgulamışlardır. Bir diğer çalışmada zaten yavaş düzelebilen EMG bulgularının ileri yaşlardaki hastalarda yaşla gelen ek hastalıklarının (diyabet, renal yetmezlik, tiroid hastalıkları vs.) etkisiyle daha da yavaş normalleştiği ve buna rağmen yine de ameliyat edilmeleri önerilmektedir [18,21]. Çalışmamızda Bland sınıflamasının Evre 2, 3 ve 4 çalışmaya dahil edilmiş olup, evre 0-1-5-6 çalışma dışı tutuldu.…”
Section: 2tartışmaunclassified