2019
DOI: 10.31067/0.2018.52
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kısa Mesaj ve Telefon Aramaları ile Desteklenen Postpartum Emzirme Danışmanlığının İlk Altı Aydaki Emzirme Davranışına Etkisi

Abstract: Bu çalışma kısa mesaj ve telefon aramaları ile desteklenen postpartum emzirme danışmanlığının, ilk altı aydaki emzirme davranışı üzerindeki etkisini saptamak amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Araştırmanın örneklemini bir üniversite hastanesinde doğum yapan 388 kadın oluşturmuştur (194 deney, 194 kontrol grubu). Veriler; Kişisel Bilgi Formu, Postpartum Emzirme Öz-Yeterlilik Ölçeği ve Postpartum Emzirme Davranışı Bilgi Formu ile toplanmıştır. Veri formları uygulandıktan sonra her iki gruptaki kadınlara doğumdan sonr… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
4
0
6

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 16 publications
(10 citation statements)
references
References 14 publications
0
4
0
6
Order By: Relevance
“…The influence of continuous remote counseling through WhatsApp in reducing the early transition to complementary feeding has not previously been examined. However, in a limited number of studies, the influence of general breastfeeding support provided through phone calls and text messages in reducing early transition to complementary feeding has been investigated (Gölbaşı et al, 2019; Wen, 2020). In these studies, it was reported that counseling provided through phone calls and text messages was effective in reducing the early transition to complementary feeding, as we found in our study.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…The influence of continuous remote counseling through WhatsApp in reducing the early transition to complementary feeding has not previously been examined. However, in a limited number of studies, the influence of general breastfeeding support provided through phone calls and text messages in reducing early transition to complementary feeding has been investigated (Gölbaşı et al, 2019; Wen, 2020). In these studies, it was reported that counseling provided through phone calls and text messages was effective in reducing the early transition to complementary feeding, as we found in our study.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…37,38 Yapılan başka bir çalışmada; doğumdan sonra hastanede verilen emzirme eğitiminin yanı sıra postpartum ikinci, dördüncü ve altıncı ayda kısa mesaj ve telefonla arayarak verilen emzirme danışmanlığının emzirme öz yeterliliğini anlamlı olarak artırdığı bildirilmiştir. 35 İncelenen tezlerin dokuzunda emzirme eğitimi yalnızca anne ve anne adaylarına verilmiştir. Çalışma sonuçlarında emzirme eğitimi alan anne ve anne adaylarının eğitim sonrasında değerlendirilen öz yeterlilik puanları yüksek bulunmuştur.…”
Section: Discussionunclassified
“…[25][26][27][28][29][30] Bebeklerin anne sütünün sahip olduğu eşsiz özelliklerden faydalanabilmesinin yolu emzirilmeleridir. 31 Dünya Sağlık Örgütü doğru bebek beslenmesini, doğumdan sonraki ilk bir saat içinde emzirmeye başlanması, sonraki altı ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmeyi, altıncı aydan sonra ek gıdalara geçilmesini ve iki yıl ve üzeri süreyle emzirmeye devam edilmesi şeklinde tanımlamaktadır. [19][20][21] Emzirmeye Yönelik Dünya'da Veriler Dünya genelinde emzirme oranları 1850'li yıllardan bu yana bir düşüş eğilimi göstermiştir.…”
Section: Anne Sütüunclassified