2019
DOI: 10.35234/fumbd.613295
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Mikrobiyal Yakıt Hücresinde Grafen Kaplı Nikel-Titanyum (NiTi) Alaşımının Anot Elektrotu Olarak Kullanılması

Abstract: Öz: Bu çalışmada, grafen kaplı nikel-titanyum (NiTi) alaşımı üretilerek mikrobiyal yakıt hücresinde (MYH) anot elektrotu olarak kullanılmıştır. Çalışmada çift bölmeli bir MYH reaktörü sürekli modda işletilmiş ve elektrik üretim performansı detaylı bir şekilde araştırılmıştır. MYH reaktörünün ürettiği maksimum güç yoğunluğu 2043 mW/m 2 olarak elde edilmiştir. Sistemin toplam iç direnci 437.7  olarak ölçülmüştür. İşletme süresi sonunda anot elektrotu yüzeyinden alınan SEM görüntülerinde biyofilm yapısında genel… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
3
0
2

Year Published

2021
2021
2021
2021

Publication Types

Select...
2

Relationship

1
1

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(5 citation statements)
references
References 16 publications
0
3
0
2
Order By: Relevance
“…It was reported that the total internal resistance of MFCs with unmodified carbon cloth and stainless-steel fiber felt were 235.4 and 974.5, respectively. In another study, a total internal resistance of 437.7 was reported by Taşkan, et al [20] with a graphene-coated nickel-titanium (NiTi) alloy electrode. Another study reported that the total internal resistance of a double chamber MFC with graphite plate and tin-coated copper mesh electrodes were 408 and 477, respectively [37].…”
Section: Electrochemical Performance Of Ml-mfcmentioning
confidence: 87%
See 2 more Smart Citations
“…It was reported that the total internal resistance of MFCs with unmodified carbon cloth and stainless-steel fiber felt were 235.4 and 974.5, respectively. In another study, a total internal resistance of 437.7 was reported by Taşkan, et al [20] with a graphene-coated nickel-titanium (NiTi) alloy electrode. Another study reported that the total internal resistance of a double chamber MFC with graphite plate and tin-coated copper mesh electrodes were 408 and 477, respectively [37].…”
Section: Electrochemical Performance Of Ml-mfcmentioning
confidence: 87%
“…The amount of current and power generated in the reactor was calculated based on the equations below [20]:…”
Section: Electrochemical Analysismentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Buradan hareketle, 2017 yılındak değ ş kl klerle b rl kte KHK'ler n yer n Cumhurbaşkanlığı kararnames ne bıraktığı çıkarımı yapılab l r. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı kararnames n n hukuk n tel ğ , 2017 Anayasa değ ş kl ğ önces nde var olan olağan dönem KHK'ler ne benzemekted r 118 . Yen s stemde olağanüstü hâl dönemler nde Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan kararnameler se, 2017 değ ş kl ğ önces Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında toplanan BK tarafından çıkarılan olağanüstü hâl KHK'ler yle örtüşmekted r. Ancak TBMM, olağanüstü hâl KHK'ler n onay lama ve reddetme har c nde değ şt rerek onaylama seçeneğ ne de sah pken olağanüstü hâl Cumhurbaşkanlığı kararnameler ç n değ şt rerek onaylama seçeneğ ne anayasada yer ver lmem şt r 119 .…”
Section: Olağanüstü Hâl Dönemleri̇nde Vergi̇lendi̇rme Yetki̇si̇ Bakimindan Kanun Hükmünde Kararnameler Ve Cumhurbaşkanliği Kararnameleri̇unclassified
“…Ancak 2017 Anayasa değ ş kl ğ önces nde BK'na tanınan düzenleme yapma yetk ler n n yen hükümet s stem gereğ Cumhurbaşkanı'na geçmes sebeb yle, bu yetk ler n BK kararlarına eşdeğer n tel kte Cumhurbaşkanı kararları le kullanılması gerekt ğ anlaşılmaktadır. Anayasanın 73/4 ve 167/2 maddeler çerçeves nde oluşturulacak Cumhurbaşkanlığı kararlarının kanuna uygun olup olmadığı yolundak denet m n Danıştay Kanunu'nun yen den düzenlenen 24'üncü maddes çerçeves nde Danıştay tarafından gerçekleşt r leceğ n bel rtmek gerek r135 .Şeklî anlamda b r yürütme şlem olmakla b rl kte136 , Anayasanın 148' nc maddes nde yapılan değ ş kl kle, Anayasa Mahkemes 'n n görev ve yetk ler arasına Cumhurbaşkanlığı kararnameler n n Anayasaya şek l ve esas bakımlarından uygunluğunu denetleme ve b reysel başvuruları karara bağlama görev ve yetk s de dâh l ed ld ğ ç n bu kararnameler n denet m Anayasa Mahkemes tarafından gerçekleşt r lmekted r. Bu yönde b r terc h n hukuk devlet lkes ne uygunluğu tartışma konusudur; çünkü Cumhurbaşkanlığı kararnameler n n Anayasa Mahkemes tarafından denetlenmes n steme hakkı olanlar sınırlıdır137 . Z ra Anayasanın 150'nc maddes nde açıkça z kred ld ğ üzere; Cumhurbaşkanlığı kararnameler n n şek l ve esas açısından ptal n , TBMM'de en fazla üyeye sah p k s yas part grubu ve üye tamsayısının en az beşte b r tutarındak m lletvek l steyeb l r. Ayrıca Anayasa Mahkemes , dar yargı yerler g b b rel şlem n tel ğ nde b r Cumhurbaşkanlığı kararnames n yetk , şek l, sebep, konu ve maksat unsurları bakımından hukuka uygunluk denet m yapamayacak olup; sadece Anayasaya uygunluk çerçeves nde denetleyeb lecekt r138 .…”
unclassified