2015
DOI: 10.5799/ahinjs.01.2015.03.0525
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Nosocomial infections and risk factors in intensive care unit of a university hospital

Abstract: Bu çalışmada yoğun bakım ünitesindeki (YBÜ) hastane enfeksiyonlarının (HE) enfeksiyon odağı, patojenlerin dağılımı ve risk faktörleri açısından değerlendirilmesi amaçlandı. Yöntemler: YBÜ'de 48 saatten fazla kalan 80 hasta çalışmaya dahil edildi. Hastaların epidemiyolojik özellikleri, invaziv girişimler ve diğer risk faktörleri kaydedildi. Kültürler, patojenlerin tanımlanması ve antibiyotik duyarlılık testleri standart mikrobiyolojik yöntemlerle yapıldı. Bulgular: HE gelişen 56 hastanın 26 (%50)'sında pnömoni,… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

1
1
0
2

Year Published

2019
2019
2022
2022

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(4 citation statements)
references
References 25 publications
1
1
0
2
Order By: Relevance
“…The logistic regression for risk factors revealed that the most independent predictors of HAI were multiple devices and length of stay >20 days. These results agreed with previous findings from different countries [ [19] , [20] , [21] , [22] ]. Invasive procedures and poor compliance of staff to infection control guidelines expose patients to increase HAI [ 23 ].…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 94%
“…The logistic regression for risk factors revealed that the most independent predictors of HAI were multiple devices and length of stay >20 days. These results agreed with previous findings from different countries [ [19] , [20] , [21] , [22] ]. Invasive procedures and poor compliance of staff to infection control guidelines expose patients to increase HAI [ 23 ].…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 94%
“…Yoğun bakım üniteleri (YBÜ); invaziv işlemlerin daha sık uygulanması, uzun yatış süreleri, yatan hastaların sıklıkla immünosüpresif, yaşlı, yenidoğan veya operasyon geçirmiş hastalar olması nedeniyle hastane enfeksiyonları ve dirençli mikroorganizmalar ile en sık karşılaşılan birimlerdir (1)(2)(3)(4). Acinetobacter baumannii ve Pseudomonas aeruginosa, YBÜ'de hastane enfeksiyonu etkeni olarak en sık karşılaşılan mikroorganizmalardır (5)(6)(7)(8).…”
Section: Introductionunclassified
“…Verilere göre bu 80 hastanın 56'sında hastane enfeksiyonu tespit edilmiştir. 56 hastada tespit edilen enfeksiyonlar sıklık sırasına göre; Pnömoni (n=26, %50), kan dolaşımı enfeksiyonu (n=15, %28.8), üriner sistem enfeksiyonu (n=6, %11.5) şeklinde sıralanmıştır (Yesilbağ, Karadeniz, Başaran, ve Kaya, 2015).…”
Section: Türkiye'de Yoğun Bakım Enfeksiyonları İle İlgili Literatürunclassified