2019
DOI: 10.17240/aibuefd.2019..-662082
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Öğretmen Adaylarinin Sürdürülebi̇li̇r Kalkinma Farkindaliklari

Abstract: Araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının sürdürülebilir kalkınma farkındalıklarını belirlemektir. Çalışmanın örneklemi Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi ve Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dallarında öğrenim görmekte olan 790 öğretmen adayıdır. Çalışmanın sonuçlarında öğretmen adaylarının çevresel-etik farkındalık puanları, toplumsal-sosyal farkındalık puanları ve çevresel-ekonomik farkındalık puanlarının orta puanın üzerinde olduğu bulunmuştur. Çalışmanın değişkenleri… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

2
2
0
5

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
6
1

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(9 citation statements)
references
References 25 publications
2
2
0
5
Order By: Relevance
“…Doi: 10.25295/fsecon.1212669 936 sensitivity in terms of social and environmental factors, respectively. A similar result coincides with the study of Faiz & Bozdemir (2019) that "female students showed higher awareness compared to male students. "…”
Section: Sonuçsupporting
confidence: 91%
See 2 more Smart Citations
“…Doi: 10.25295/fsecon.1212669 936 sensitivity in terms of social and environmental factors, respectively. A similar result coincides with the study of Faiz & Bozdemir (2019) that "female students showed higher awareness compared to male students. "…”
Section: Sonuçsupporting
confidence: 91%
“…Bu bağlamda sürdürülebilir kalkınmaya yönelik farkındalıkta cinsiyet değişkenine göre, sırayla sosyal ve çevresel faktörler açısından kadınlarda daha yüksek duyarlılığın olduğu sonucuna varılmıştır. Benzer bir sonuç, Faiz & Bozdemir (2019)'in araştırmasında üniversiteli kadın öğrencilerin, erkek öğrencilere nazaran daha yüksek farkındalık gösterdikleri olarak ifade edilmiştir.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…On the other hand, the male students obtained higher mean scores from the overall CCKT and its theoretical knowledge sub‐dimension than did the female students. In studies conducted in Turkey, female student nurses and student teachers obtained higher scores from the overall ASDS and its society, environment and economy sub‐dimensions than did the male students (Faiz & Bozdemir, 2019; Gürgen Şimşek & Erkin, 2022). In Palestine and Taiwan, the male university students’ knowledge and awareness of climate change were better than were those of the female university students (Demaidi et al., 2021; Di Giusto et al., 2018).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 96%
“…Fen bilimleri eğitimine yönelik olarak yürütülen araştırmalarda genellikle sürdürülebilir kalkınma eğitimine yönelik ölçek geliştirme (Ko ve Lee, 2003;Sağdıç ve Şahin, 2015), inanç, tutum, farkındalık ve sürdürülebilir tüketim ve deneyim (Ateş ve Gül, 2018;Borg vd., 2014;Çobanoğlu ve Türer, 2015;Faiz ve Bozdemir, 2019;Sağdıç ve Şahin, 2016;Summers, Corney, ve Childs, 2004;Türer, 2010;Zachariou ve Valanides, 2006), fen bilimleri dersi öğretim programının değerlendirilmesi (Ateş, 2019) ve öğretmen adaylarının görüşlerinin alınmasının (Atmaca, 2018;Koçulu, 2018;Er Nas ve Çoruhlu, 2017) amaçlandığı görülmektedir. Yapılan yurt içi alanyazın çalışması sonucunda sürdürülebilir kalkınma ve sıfır atık konusunda daha önce fen bilimleri öğretmenlerine yönelik çok fazla çalışmanın olmadığı görülmüştür.…”
Section: Introductionunclassified