2016
DOI: 10.18069/fusbed.58736
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Ortadoğu Ülkeleri̇nde Suç Oranlarina Genel Bi̇r Bakiş

Abstract: ÖZETBu makalenin konusunu, Ortadoğu coğrafyasında yer alan bazı ülkelerdeki suç oranları ve bu oranların yıllar bazında nasıl bir seyir izlediği hususu oluşturmaktadır. Uluslararası suç istatistikleri, Ortadoğu ülkelerindeki suç oranlarının, gelişmiş ülkelere kıyasla oldukça düşük olduğunu göstermektedir. Ancak son yıllarda, bu ülkelerde de bazı suçlarda artış yönünde bir kıpırdanmanın olduğu gözlemlenmektedir. Bu çerçevede çalışmanın amacı, Ortadoğu ülkelerinde gerçekleşen suç oranlarının düzeyini ve bu oranl… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
2
0
6

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(8 citation statements)
references
References 0 publications
0
2
0
6
Order By: Relevance
“…as causes leading to repetitive delinquency. 65 Criminal activity at an early age is also an important factor that explains repetitive delinquency. 66 Thus, repetitive offensive behavior may be associated with the social environment of juvenile delinquents.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…as causes leading to repetitive delinquency. 65 Criminal activity at an early age is also an important factor that explains repetitive delinquency. 66 Thus, repetitive offensive behavior may be associated with the social environment of juvenile delinquents.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…For example, Kızmaz has classified the relationship between religion and crime into four groups. 17 In the first group, studies determined a positive relationship between religiosity and delinquency. In this context, some researchers revealed that a decrease in religiosity corresponds to a decreasing tendency for delinquent actions.…”
Section: The Relationship Between Religious Belief and Delinquencymentioning
confidence: 99%
“…Her iki kuramın ortaya koyduğu bakış açıları bile tek başına suç eylemi ile finans arasındaki bağlantının ne denli karmaşık olduğunu ortaya koymaktadır. Çünkü ekonomik parametrelerin hem olumlu hem de olumsuz olduğu her iki koşulda da suç eyleminde bir artışın meydana gelebileceği öne sürülmektedir (Kızmaz, 2003). Suç eyleminin sebeplerine ilişkin birbirinden farklı kuramlar vardır.…”
Section: Suç Olgusuunclassified
“…Yoksulluk ile suç arasındaki bağlantıya ilişkin araştırmalara bakıldığında ise suç ile yoksulluk olgusu arasında pozitif bir ilişkinin olduğu görülmektedir (Crutchfield & Susan, 1997;Kelly, 2000;Kızmaz, 2003;Hooghe vd., 2011). Tsushima (1996'da yoksulluk olgusunun temelde hem doğrudan hem de dolaylı şekilde bireylerin suça karışma olasılığını arttırdığını öne sürmektedir.…”
Section: Suç Ve Kalkınma İlişkisiunclassified
See 1 more Smart Citation