2020
DOI: 10.21565/ozelegitimdergisi.523342
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bir Çocuğa Temel Matematik Becerilerinin Öğretiminde Baba Eğitim Programının Etkililiği

Abstract: ÖzBu çalışmanın amacı baba eğitim programına katılan bir baba tarafından sunulan öğretimin otizm spektrum bozukluğu olan çocuğun temel matematik becerilerini edinmesi üzerindeki etkisini incelemektir. Bu amaç kapsamında çocuğun performansına ilişkin nasıl yoklama alınacağına ve sistematik öğretim ve eşzamanlı ipucuyla öğretim süreçlerine ilişkin bir baba eğitim programı hazırlanmıştır. Eğitimlerden sonra ayrıca babaya çocuğuna öğreteceği ilk iki becerinin öğretiminde model olabilecek video modeller verilmiştir… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
3
0
7

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

1
5

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(10 citation statements)
references
References 42 publications
0
3
0
7
Order By: Relevance
“…Previous studies have found that self-care skills may be acquired through formal and informal means (Purpura et al, 2013;Shanley et al, 2017;Skwarchuck et al, 2014). For example, the skills in question may be learned spontaneously during daily life with the support of same-gendered family members, which may also be realized through a systematic educational process (Aydın & Cavkaytar, 2019). Acquiring self-maintenance and self-care skills allows an individual to lead a fuller, more independent life.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
See 3 more Smart Citations
“…Previous studies have found that self-care skills may be acquired through formal and informal means (Purpura et al, 2013;Shanley et al, 2017;Skwarchuck et al, 2014). For example, the skills in question may be learned spontaneously during daily life with the support of same-gendered family members, which may also be realized through a systematic educational process (Aydın & Cavkaytar, 2019). Acquiring self-maintenance and self-care skills allows an individual to lead a fuller, more independent life.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Moreover, individuals with ID could engage in personal grooming with the support of adults. However, parents can teach their children the skills mentioned above when appropriate, high-quality opportunities are made available to them (Aydın & Cavkaytar, 2019).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations
“…Gobadze ve Düzkantar (2019) ile Yıkmış ve diğerleri (2018) tarafından gerçekleştirilen derleme çalışmalarında özel eğitim alanında matematik öğretimi ile ilgili ulusal alanyazındaki çalışmalar doküman analizi yöntemiyle incelenmiş ve araştırmaların eğilimleri belirlenmeye çalışılmıştır. Görüldüğü üzere ülkemizde OSB olan öğrencilerin matematik becerilerini geliştirmede çeşitli yöntem ve stratejilerin etkililiğinin incelendiği pek çok araştırma olmasına karşın (örn., Albay, 2020;Aydın & Cavkaytar, 2020;Karabulut ve diğerleri, 2015; bu öğrencilerle gerçekleştirilen matematik araştırmalarının sistematik olarak incelenmesini ve araştırmaların yöntemsel kaliteleri açısından değerlendirilmesini hedefleyen herhangi bir çalışmaya rastlanmamıştır.…”
unclassified