2017
DOI: 10.1155/2017/2159606
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Preoperative Fasting among Adult Patients for Elective Surgery in a Kenyan Referral Hospital

Abstract: Background. Preoperative fasting (POF) is physiologically and precautionary important during anesthesia and surgery. POF from midnight has been practiced despite the recommended shorter practice. Objective. Assessing preoperative fasting among adult patients scheduled for elective surgery at Kenyatta National Hospital (KNH). Methods. A descriptive cross-sectional study involving 65 surgical patients. A questionnaire of mixed questions on demographics, reasons, source of instructions, opinion on instructions, t… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

1
21
0
9

Year Published

2018
2018
2024
2024

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 20 publications
(31 citation statements)
references
References 32 publications
1
21
0
9
Order By: Relevance
“…Üstündağ ve Eti Aslan (13) Ameliyat öncesi aç kalma sürelerine bakıldığında, Njorege ve ark. (6) hastaların %73,8'inin 15 saatten fazla aç kaldığını; Abebe ve ark. (22) en son katı gıda alma süresinin ortalama 15,9±2,5 saat, sıvı gıda alma süresinin ise 15,3±2,3 saat olduğunu; Lamacraft ve ark.…”
Section: Yöntem Araştırmanın Türüunclassified
See 3 more Smart Citations
“…Üstündağ ve Eti Aslan (13) Ameliyat öncesi aç kalma sürelerine bakıldığında, Njorege ve ark. (6) hastaların %73,8'inin 15 saatten fazla aç kaldığını; Abebe ve ark. (22) en son katı gıda alma süresinin ortalama 15,9±2,5 saat, sıvı gıda alma süresinin ise 15,3±2,3 saat olduğunu; Lamacraft ve ark.…”
Section: Yöntem Araştırmanın Türüunclassified
“…Günümüzde ise, Avrupa Anestezistler Derneği'nin hazırladığı "Çocuklarda ve Erişkinlerde Ameliyat Öncesi Beslenme Kılavuzu" nda ameliyattan altı saat önce katı gıdaların, iki saat önce ise berrak sıvıların kesilmesinin yeterli olduğu belirtilmektedir (4) . Ameliyat öncesi katı-sıvı gıda alım sürelerinin uzun olmasının zararlı ve gereksiz bir uygulama olmasına rağmen, geleneksel uygulama olan gece yarısından itibaren aç kalma ilkesinin ameliyat planlarında değişiklik yapma kolaylığı sağlaması, hastaların kısa açlık sürelerinde uyum güçlüğü yaşayacağı inancı, hastaların besin-sıvı kısıtlamasına ait gerekçeleri yeterince kavrayamaması, besinsıvı kısıtlaması ile ilgili kurumsal politikaların olmaması ve sağlık personelinin konu ile ilgili yeterli bilgisinin olmaması nedenleri ile ülkemizde hala katı bir şekilde devam ettiği görülmektedir (5,6) . Planlanan saatlerde hastaların ameliyata alınamaması bireylerin aç kalma sürelerinin daha da uzamasına yol açmaktadır (7) .…”
Section: Introductionunclassified
See 2 more Smart Citations
“…The study done by Garge Njoroge showed that 29.2% of the patients developed anxiety due to prolonged duration of fasting. [6] Objectives 1. To access the knowledge regarding preoperative fasting guidelines.…”
mentioning
confidence: 99%