2009
DOI: 10.1016/j.ijgo.2009.08.008
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Prevention of striae gravidarum with cocoa butter cream

Abstract: Cocoa butter cream does not prevent striae gravidarum. In Afro-Caribbean women, development of striae is related to young age of the mother and large neonates.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

3
36
0
6

Year Published

2012
2012
2023
2023

Publication Types

Select...
6
1
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 53 publications
(45 citation statements)
references
References 12 publications
3
36
0
6
Order By: Relevance
“…Dermatolojik muayenede yeni stria oluşumu değerlendirilerek SG lokalizasyonu tespit edildi ve ciddiyeti hafif, orta ve şiddetli olarak kaydedildi. Lokalize bölgelerdeki 1-5 adet stria varlığı hafif, 6-10 stria arası orta ve 11 adet ve üzeri sayıda SG varlığı ciddi olarak değerlendirildi 5 . Eski beyaz striası olanlar çalışmaya dahil edilmedi 8 .…”
Section: Gereç Ve Yöntemunclassified
See 2 more Smart Citations
“…Dermatolojik muayenede yeni stria oluşumu değerlendirilerek SG lokalizasyonu tespit edildi ve ciddiyeti hafif, orta ve şiddetli olarak kaydedildi. Lokalize bölgelerdeki 1-5 adet stria varlığı hafif, 6-10 stria arası orta ve 11 adet ve üzeri sayıda SG varlığı ciddi olarak değerlendirildi 5 . Eski beyaz striası olanlar çalışmaya dahil edilmedi 8 .…”
Section: Gereç Ve Yöntemunclassified
“…Literatürde SG ve gelişiminde rol oynayan faktörlerle ilgili çelişkili sonuçlar içeren az sayıda çalışma mevcuttur. Annenin gebelik öncesi kilosu, gebelik sırasında aldığı kilo, gestasyonel diyabet, deri tipi, ailede SG öyküsünün varlığı ve doğum şekli suçlanan faktörler arasında yer almaktadır [5][6][7][8]11 . Ghasemi ve ark.…”
Section: Stria Gravidarum Oluşumu Ve Risk Faktörleri (Lojistik Regresunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Gebelerde stria gelişimini engellediği iddia edilen birçok ürün bu amaçla kullanılmaktadır. Birçok plasebo kontrollü çalışmada kullanılan ürünlerin etkili olmadığı vurgulanmaktadır [18][19][20][21] . CentellaAsiatica(GotuKola)Ekstresi: Mallol ve ark.…”
Section: Stiriagravidarumunclassified
“…Many creams have been used to prevent SG, but most have been found to be ineffective [10,17]. In a recent study, it was found that the cocoa butter cream appeared to be no better than the placebo for preventing striae gravidarum [18].…”
Section: Open Accessmentioning
confidence: 99%