2020
DOI: 10.21764/maeuefd.607215
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Psi̇koloji̇k Danişman Adaylarinin Süpervi̇zyon Süreci̇ne İli̇şki̇n Görüşleri̇ni̇n İncelenmesi̇: Mani̇sa Celal Bayar Üni̇versi̇tesi̇ Örneği̇

Abstract: Özet: Bu araştırmanın amacı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programı dördüncü sınıf düzeyinde yürütülen süpervizyon sürecine ilişkin psikolojik danışman adaylarının görüşlerinin incelenmesidir. Araştırmanın katılımcıları, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programı son sınıf öğrencileridir. Örnekleme yöntemi olarak amaçlı örnekleme yöntemi kullanılmış ve süpervizyonu tamamlamış, gönüllü 16 öğrenci araştırmaya dahil edilmiştir. Araştırmanın deseni, nitel araştı… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
2

Citation Types

3
3
0
6

Year Published

2022
2022
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(12 citation statements)
references
References 30 publications
3
3
0
6
Order By: Relevance
“…The metaphors that psychological counselor candidates have formed about face-to-face and online supervision are grouped under four categories: supervisor-psychological counselor candidate relationship, guidance in the supervision process, insight, and evaluation in the supervision process.In this research, it was observed that the metaphors obtained from the participants were similar to the studies conducted on the supervision process in counseling (Aladağ, 2014;Büyükgöze-Kavas, 2011;Erkan-Atik, Arıcı and Ergene, 2014;Erbaş, Koç and Esen, 2020).…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 67%
See 4 more Smart Citations
“…The metaphors that psychological counselor candidates have formed about face-to-face and online supervision are grouped under four categories: supervisor-psychological counselor candidate relationship, guidance in the supervision process, insight, and evaluation in the supervision process.In this research, it was observed that the metaphors obtained from the participants were similar to the studies conducted on the supervision process in counseling (Aladağ, 2014;Büyükgöze-Kavas, 2011;Erkan-Atik, Arıcı and Ergene, 2014;Erbaş, Koç and Esen, 2020).…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 67%
“…Süpervizörlerin süreç içinde yönlendirici, bilgi sağlayıcı, destekleyici tutum ve davranışları psikolojik danışman adayları tarafından etkili bulunmaktadır (Aladağ, Kağnıcı, Çankaya, Kocabaş ve Yaka, 2011). Başka bir araştırmada psikolojik danışman adayları; olumlu dönütler sayesinde süpervizyon sürecinden üst düzeyde verim sağladıklarını, kaygılarını kontrol ederek yeni denemelerde bulunduklarını belirtmektedir (Erbaş, Koç ve Esen, 2020). Bu bakımdan süpervizyon sürecinde psikolojik danışman adaylarına olumlu dönütlerle rehberlik etmenin aday psikolojik danışmanların gelişimi açısından önemli olduğu söylenebilir.…”
Section: Discussionunclassified
See 3 more Smart Citations